NEFs styreleder: Tøff konkurranse blant fullmektiger truer den trygge bolighandelen

NEFs styreleder Kurt Buck

NEFs styreleder Kurt Buck tar et oppgjør med fullmektigenes lønnsvilkår. – Rå konkurransevilkår kan gå på bekostning av den trygge bolighandelen.

I Finansavisen onsdag 5. oktober roper NEFs styreleder Kurt Buck et varsko om arbeidsvilkårene til eiendomsmeglerfullmektiger.

– Knallhard kamp om jobbene gjør at endel nyutdannede eiendomsmeglerfullmektiger aksepterer 100 prosent provisjonsavhengig lønn. Vi er bekymret, sier Kurt F. Buck.

Utspillet kommer etter en rekke henvendelser, blant annet fra NEFs medlemmer:

– Vi får en del bekymringsmeldinger fra medlemmer, fra foreldre til eiendomsmeglerfullmektiger og fra fullmektigene selv. Der hører vi historier om fullmektiger som har jobbet i flere måneder uten å få en eneste krone i lønn, sier Buck til  Finansavisen.

Knallhard konkurranse gir omdømmerisiko

– I og med at det utdannes så mange, er det knallhard konkurranse om å få jobb i bransjen. Det gjør at en del unge nyutdannede aksepterer arbeidsvilkår der hele risikoen ligger på fullmektigen i form av at det tilbys 100 prosent provisjonsavhengig lønn fra dag én.

Les ogsåNEF vil innføre praksis i eiendomsmeglerstudiet

Konsekvensene av slike vilkår er sterk konkurranse og jakt på oppdrag som kan gi dårligere bolighandel for forbrukerne, og dermed går det på bekostning av trygg bolighandel, peker Kurt Buck på:

– Vi frykter at det kan ligge en omdømmerisiko knyttet til å ha unge mennesker gående på sånne vilkår, og at det skaper så råe konkurransemiljøer at det kan gå på bekostning av den trygge bolighandelen.

Bekymret: Styreleder Kurt Buck uttrykker bekymring i onsdagens Finansavisen. (Faksimile).

Bekymret: Styreleder Kurt Buck uttrykker bekymring i onsdagens Finansavisen. (Faksimile). Du kan lese deler av saken på Hegnar.no: – Jobber i flere måneder uten lønn.

Opplæringstid

Styreleder Kurt Buck peker også på at det er viktig at eiendomsmeglerfullmektigtiden brukes til opplæring, slik den er ment til:

– Vi ser at skal vi gjøre en god jobb for kundene våre, er vi avhengig av at fullmektigene har fått en god opplæring. Lovgivers intensjon er jo nettopp at fullmektigperioden på to år skal være en opplæringsperiode der de skal lære av de erfarne meglerne, sier Buck til Finansavisen.

NEF vil gjennomføre undersøkelse

I den nærmeste fremtid vil NEF gjennomføre en undersøkelse blant eiendomsmeglerfullmektigene for å få enda bedre kartlegging av den faktiske situasjonen.

Les også: Bør eiendomsmeglerfullmektiger sikres en rimelig fast lønn?

 

Les også: NEF vil ha flere eiendomsmeglerfullmektiger som medlemmer

1 korr_banner_med hus (002)

 

Print Friendly, PDF & Email

NEF på kartet

Kontakt oss

Norges Eiendomsmeglerforbund
Apotekergata 10
0180 Oslo

Telefon: 22 54 20 80
E-post: firmapost@nef.no
Ansatte: Se ansatte i NEF
Pressekontakter: Se oversikt

RSS Ledige stillinger

  • En feil oppstod, som antagelig betyr at strømmen er nede. Prøv igjen senere.

Viktig når du redigerer profilen:

Her kan du deler av profilen din og legge til informasjon om deg. Du kan også endre passord for innlogging til Min NEF.

Her er noen små kommentarer knyttet til feltene:

Bilde: Last opp for å vises på "Finn eiendomsmegler" på NEFs forbrukersider.

Vises på Finn eiendomsmegler: Kryss av her for at du vises i eiendomsmegleroversikten for bolig/fritidsboliger på NEFs forbrukersider. (Vil være aktuelt for de fleste, men kanskje ikke for de som kun jobber administrativt, med oppgjør eller med næring.

Tittel: Velg en av våre forhåndsutfylte, eller velg "Annet" for å skrive inn egen tittel.
NB: Du skriver inn tittelen i linjen under der det står "Annet". Husk "MNEF" til slutt!

Profilsidelink: Legg inn lenken til din kontakt-/profilside hos din arbeidsgiver. Denne lenken vil vises i "Finn eiendomsmegler" på NEFs forbrukersider, slik at forbrukere kan lese mer om deg.

Andre endringer gjøres av NEF sekretariat. Send oss en epost: firmapost@nef.no