Gjennopplev Boligmarkedet 2020

Fredag 9. oktober arrangerte NEF og Selvaag Bolig konferansen «Boligmarkedet 2020 – den nye normalen?» Nå kan du se konferansen i opptak eller laste ned presentasjonene.

Over 250 personer var til stede i salen eller digitalt på konferansen som tok for seg de fleste aspekter av hvordan boligmarkedet har utviklet seg under koroanapandemien og hvordan det blir framover.

Vi fikk blant annet innsikt fra regjeringen ved kommunal- og moderniseringsminister Nikolay Astrup, på hvordan de vurderer situasjonen i det norske boligmarkedet og hvordan man kan hjelpe de som faller utenfor det ordinære boligmarkedet. Hans analyse var at situasjonen for de 8 av 10 nordmenn som er inne i boligmarkedet er bra, men at det trengs målrettede tiltak som blant annet bruk av Husbanken for å hjelpe de andre som ønsker å eie sin egen bolig, men av en eller annen grunn ikke klare det på ordinær måte.

Norges Bank ved sentralbanksjef Ida Wolden Bache, tydeliggjorde i sitt innlegg viktigheten av et velfungerende boligmarked for den norske økonomien, og at dette også er spiller en avgjørende rolle når vi skal komme oss ut av koronapandemien.

Samfunnsøkonomisk Analyse la fram sin rapport som viste at det i de fleste steder av landet er bra balanse mellom tilbud og etterspørsel av boliger. Unntaket er Oslo hvor et tilbudsunderskudd trolig vil føre til uønsket prisvekst de nærmeste årene.

I tillegg fikk vi høre hvordan NEF og Selvaag Bolig ut ifra sine ståsteder har opplevd boligmarkedet det siste halve året. Husbanken fortalte om hvordan de jobber for å hjelpe folk inn i boligmarkedet, Husbanken presenterte sin bokostnadsinndeks som viser hva det faktisk koster å eie en bolig, hva man få hvis man kjøper bolig i et Selvaag Pluss-konsept og A-lab som fortalte hvordan man kan lage attraktive byområder fra bakkeplan og opp.

Dagen ble avsluttet med debatt om framtiden til den «norske boligmodellen». Representanter fra bransjen og begge sider i politikken kunne naturligvis ikke bli enige når store spørsmål som skatt og fordelingspolitikk ble tatt opp. I hovedsak var de fleste enige om å beholde eierlinjen, men at uenigheten kom når man kom til løsningsforslag for at flere skulle få muligheten til å komme inn på boligmarkedet.

Presentasjonen kan lastes ned her:Print Friendly, PDF & Email

NEF på kartet

Kontakt oss

Norges Eiendomsmeglerforbund
Apotekergata 10
0180 Oslo

Telefon: 22 54 20 80
E-post: firmapost@nef.no
Ansatte: Se ansatte i NEF
Pressekontakter: Se oversikt

RSS Ledige stillinger

  • En feil oppstod, som antagelig betyr at strømmen er nede. Prøv igjen senere.

Viktig når du redigerer profilen:

Her kan du deler av profilen din og legge til informasjon om deg. Du kan også endre passord for innlogging til Min NEF.

Her er noen små kommentarer knyttet til feltene:

Bilde: Last opp for å vises på "Finn eiendomsmegler" på NEFs forbrukersider.

Vises på Finn eiendomsmegler: Kryss av her for at du vises i eiendomsmegleroversikten for bolig/fritidsboliger på NEFs forbrukersider. (Vil være aktuelt for de fleste, men kanskje ikke for de som kun jobber administrativt, med oppgjør eller med næring.

Tittel: Velg en av våre forhåndsutfylte, eller velg "Annet" for å skrive inn egen tittel.
NB: Du skriver inn tittelen i linjen under der det står "Annet". Husk "MNEF" til slutt!

Profilsidelink: Legg inn lenken til din kontakt-/profilside hos din arbeidsgiver. Denne lenken vil vises i "Finn eiendomsmegler" på NEFs forbrukersider, slik at forbrukere kan lese mer om deg.

Andre endringer gjøres av NEF sekretariat. Send oss en epost: firmapost@nef.no