Miljøtiltaket som får de ansatte til å juble – og bedriftene til å gni seg i hendene

Partnerannonse

Gründerne Nikolai Pyke og Helge Bod Vangen var enige om at bildeling er lurt, men de hadde en idé for å gjøre det enklere også for næringslivet:

Av: Hayk

Hva om bedrifter kunne tilby sine ansatte gratis parkering på jobb, i bytte mot at de lar kollegene bruke bilen når den ikke er i bruk – mot riktig kompensasjon, naturligvis?

Løsningen ble Hayk:

– Bildeling løser mange viktige problemer. I Oslo er det 230.000 bompasseringer daglig. Byer er fulle av personbiler som står stille 95 prosent av tiden, bildeling kan redusere på antallet biler, men bare om
hver bil blir bedre utnyttet. Vi er nødt til få opp bruken av bildelingsbilene. Vårt konsept er å bruke de bilene som likevel er i bruk, ved å la bedrifter åpne for bildeling uten å begynne det hele med å anskaffe enda flere biler, sier gründer og daglig leder i Hayk, Nikolai Pyke.

Hayk er også på det norske proptech-kartet.

Pyke og de andre ansatte i Hayk har nå jobbet i mer enn et år med testing og få på plass de ulike delene av konseptet. De har fått laget en app som gjør det lett å finne en ledig bil og ellers håndterer utleien for
både bileieren og kollegene, de har satt sammen et avtaleverk med kontrakter og forsikringsavtaler som gjør det hele trygt, og de har utviklet løsninger som sikrer riktig betaling for bilbruken.

Nå lanserer de konseptet mot bedrifter og eiendomsbesittere.

– Med vår løsning slipper disse aktørene å gjøre store behovskartlegginger eller påta seg økonomisk risiko. De kan åpne for bildeling med bare svært beskjedne kostnader, og løsningen krever praktisk talt ingen administrasjon fra deres side. Det kreves bare at en liten andel av bilparken deles på denne måten før det kan fjerne mange tusen biler fra bybildet – det er et rimelig og veldig effektivt miljøtiltak som mange bedrifter finner attraktiv. Miljøeffekten for tiltaket forsterkes ytterligere gjennom å fokusere
utelukkende på at det er elbiler som deles, fortsetter Pyke.

Han legger til at:

– Vi har store internasjonale ambisjoner for Hayk. Nå skal vi først gi konseptet en sjans til å bevise seg i Norge, og så er målet å lansere i flere utenlandske byer etter hvert, sier Pyke.

Det er enkelt å komme i gang med Hayk, og du kan finne mer informasjon om den nye løsningen på www.hayk.no

Om dere er en bedrift som finner løsningen interessant, oppfordrer vi dere til å kontakte Helge Bod Vangen, CoFounder og markedsansvarlig på start@hayk.no / 91 81 36 53

Print Friendly, PDF & Email

NEF på kartet

Kontakt oss

Norges Eiendomsmeglerforbund
Apotekergata 10
0180 Oslo

Telefon: 22 54 20 80
E-post: firmapost@nef.no
Ansatte: Se ansatte i NEF
Pressekontakter: Se oversikt

RSS Ledige stillinger

  • En feil oppstod, som antagelig betyr at strømmen er nede. Prøv igjen senere.

Viktig når du redigerer profilen:

Her kan du deler av profilen din og legge til informasjon om deg. Du kan også endre passord for innlogging til Min NEF.

Her er noen små kommentarer knyttet til feltene:

Bilde: Last opp for å vises på "Finn eiendomsmegler" på NEFs forbrukersider.

Vises på Finn eiendomsmegler: Kryss av her for at du vises i eiendomsmegleroversikten for bolig/fritidsboliger på NEFs forbrukersider. (Vil være aktuelt for de fleste, men kanskje ikke for de som kun jobber administrativt, med oppgjør eller med næring.

Tittel: Velg en av våre forhåndsutfylte, eller velg "Annet" for å skrive inn egen tittel.
NB: Du skriver inn tittelen i linjen under der det står "Annet". Husk "MNEF" til slutt!

Profilsidelink: Legg inn lenken til din kontakt-/profilside hos din arbeidsgiver. Denne lenken vil vises i "Finn eiendomsmegler" på NEFs forbrukersider, slik at forbrukere kan lese mer om deg.

Andre endringer gjøres av NEF sekretariat. Send oss en epost: firmapost@nef.no