Flere nykommere på proptech-kartet

Det er mye innovasjon innen eiendomsmarkedet og det har derfor også kommet flere nye selskaper inn på proptech-kartet til Norges Eiendomsmeglerforbund.

NEFs proptech-kart fokuserer i hovedsak på firmaer som tilbyr tjenester innenfor segmentet «bolighandelen». Vi holder derfor selskaper som blant annet jobber med smarthusteknologi og næringseiendom utenfor, men det er ikke alltid lett å sette opp klare skiller, så overlappinger kan forekomme.

Flere av selskapene på kartet er såkalte «start ups», og det ligger derfor i sakens natur at det i varierende grad hvor mye de har klarer å etablere seg i markedet og at det kommer til å bli en del utskiftninger.

Siden proptech-kartet ble oppdatert sist har det kommet inn over 10 nye selskaper.  Nyhetene har i hovedsak kommet innen sektorene «foto/VR», «crowdfunding/investering» og «holde orden på boligen».

Foto/VR

Pronest, Goldbox og 3Dviewing leverer i hovedsak tjenester som skal gjøre markedsføringen bedre i form av visualisering.

Pronest skriver at de er «et software-selskap som hjelper eiendomsutviklere med digitalisering av salgs- og markedsføringsprosessen av nybygg, med innovative løsninger for morgendagens boligkjøpere.»

Goldbox leverer 3D-visualisering til både næringseiendom og boligprosjekter. De lager også animasjoner og prosjektfilmer.

3Dviewing tilbyr i hovedsak 3D-visualisering av boliger som skal gi deg følelsen av at du «neste er der». Fototjenester er laget med et Matterport Pro 3D-kamera.

Crowdfunding/informasjon

Her har firmaene Homecrowd  og Eiendom for alle kommet inn. Homecrowd markedsfører seg som «Norges første og eneste crowdfunding plattform der sparere møter eiendomsutviklere som trenger egenkapital til sine prosjekter.»

Eiendom for alle arbeider også med crowdfounding innen eiendomsinvesteringer. De skriver på sine nettsider at de er «en låneformidler som fokuserer på at alle skal få muligheten til å investere i eiendomsmarkedet. Dette skal vi gjøre gjennom å bygge opp Norges ledende plattform for crowdfunding av eiendomsprosjekter.»

Har du tips til selskaper som bør inn på proptech-kartet kan de sendes til: svein@nef.no

«Holde orden på boligen»

Styret.com, MyrentMahoom og Styretavla er alle tjenester som på en eller annen måte skal samle informasjon om boligen/eiendommen.

Styret.com  skal gjør det enklere å håndtere styrearbeid i sameier/borettslag. Her kan du samle all viktig informasjon, oppgaver og dokumenter. Tjenesten har også løsninger for å bistå styrer, forretningsførere, regnskapsførere og vaktmestere.

Styretavla har digitalisert den tradisjonelle oppslagstavla i oppgangene i et sameie. Her vil du enkelt få tilgang til en kanal for å dele informasjon med alle i sameiet.

Myrent er et verktøy som skal gjøre boligutleie «superenkelt». Tjenesten sørger for automatisk fakturering, purring og «mye mer»

Mahoom er en plattform der du kan samle minner, inspirasjon og nøkkelinformasjon om boligen din. De beskriver også at dette er en tjeneste som gjør det mulig for deg «å titte inn døra til naboen og følge de hjemmene som inspirerer deg.»

Boligkortet er veldig i oppstartfasen, men på nettsiden sier de at de skal sette en boligscore på alle boliger i Norge. Dette skal de gjøre gjennom å bevisstgjøre boligeiere innenfor områdene beboelighet, brannsikkerhet, energi og miljø.

Himla inn

Himla er forholdsvis ny tjeneste som kommer inn under «nettmeglere». De beskriver seg selv som «nærmest heldigital tjeneste» selv om det ikke er helt klar hvor de skiller seg fra mer tradisjonelle eiendomsmeglertjenester.

Ny selge selv-tjeneste

Webmegling har startet en ny selge selv-tjeneste av bolig som heter Webbolig. Tjenesten er i utgangspunktet gratis, men de får betalt hvis kundene benytter seg av tjenester fra tredjepartsleverandører.

Bobbler?

På det nye på proptech-kartet er også 2Bthere Solutions som leverer 3D-visualisering, og Property flow som markedsfører at de kan hjelpe eiendomsmeglere med å digitalisere tjenestene sine. Property Flow er utgangspunktet basert i Thailand, men er gründet av nordmannen Jostein Aksnes, så tiden vil vise om de også skal inn på det norske markedet.

Les også:

Nytt proptech-kart for oktober 2018

Digital oppdatering for mai: Nytt proptech-kart, robotvisning, portal skal kjøpe boliger og har Google laget budroboten?

Digital oppdatering: Nytt proptech-kart for januar 2018

 

Print Friendly, PDF & Email

NEF på kartet

Kontakt oss

Norges Eiendomsmeglerforbund
Apotekergata 10
0180 Oslo

Telefon: 22 54 20 80
E-post: firmapost@nef.no
Ansatte: Se ansatte i NEF
Pressekontakter: Se oversikt

RSS Ledige stillinger

  • En feil oppstod, som antagelig betyr at strømmen er nede. Prøv igjen senere.

Viktig når du redigerer profilen:

Her kan du deler av profilen din og legge til informasjon om deg. Du kan også endre passord for innlogging til Min NEF.

Her er noen små kommentarer knyttet til feltene:

Bilde: Last opp for å vises på "Finn eiendomsmegler" på NEFs forbrukersider.

Vises på Finn eiendomsmegler: Kryss av her for at du vises i eiendomsmegleroversikten for bolig/fritidsboliger på NEFs forbrukersider. (Vil være aktuelt for de fleste, men kanskje ikke for de som kun jobber administrativt, med oppgjør eller med næring.

Tittel: Velg en av våre forhåndsutfylte, eller velg "Annet" for å skrive inn egen tittel.
NB: Du skriver inn tittelen i linjen under der det står "Annet". Husk "MNEF" til slutt!

Profilsidelink: Legg inn lenken til din kontakt-/profilside hos din arbeidsgiver. Denne lenken vil vises i "Finn eiendomsmegler" på NEFs forbrukersider, slik at forbrukere kan lese mer om deg.

Andre endringer gjøres av NEF sekretariat. Send oss en epost: firmapost@nef.no