Hus - Bergen - unsplash

Et boligmarkedet i bra balanse

Boligprisene i Norge steg med 0,5 prosent i februar.

Boligprisene er nå i gjennomsnitt 3,0 prosent høyere enn for ett år siden, viser statistikken til Eiendom Norge, Finn.no og Eiendomsverdi.

– Boligmarkedet er for tiden på sitt aller beste, med høy omsetning og lav prisvekst. Markedet er mer prisfølsomt fordi kjøperne har mer å velge i, men eierne får solgt når de følger eiendomsmeglerens markedsvurdering og anbefalte forhandlingsstrategi, sier adm. dir. i Norges Eiendomsmeglerforbund Carl O. Geving.

Høyt volum

I likhet med januarmåned ble det i Norge omsatt mange boliger i februar. Totalt ble det solgt 6.245 boliger, noe som er 4,4 prosent flere enn i tilsvarende måned i 2018.

I februar ble det lagt ut 6.889 boliger til salgs, noe som er 4,2 prosent flere enn i samme måned i 2018.

– Forbrukernes markedsforventninger er klart positive, men kommende renteøkninger og flere nye boliger vil trolig motvirke en sterkere prisvekst i 2019, sier Carl O. Geving.

Det tok i gjennomsnitt 61 dager å selge en bolig i februar 2019, noe som er syv dager mer enn i februar 2018. Raskest salgstid hadde Fredrikstad/Sarpsborg med 28 dager og tregest salgstid hadde Kristiansand med 99 dager.

Sterkest i Bodø

Det var i februar som normalt for måneden å være en oppgang i de nominelle boligprisene i de fleste deler av landet med unntak av Vestlandet, Agder og Rogaland.

Sterkest sesongkorrigert utvikling i februar hadde Bodø m/Fauske på 0,6 prosent. Svakest sesongkorrigert utvikling hadde Bergen med en nedgang på 1,8 prosent.

Sterkest 12 måneders vekst har Oslo og Fredrikstad/Sarpsborg med 5,1 prosent, mens Stavanger m/omegn har den svakeste 12 måneders veksten med en nedgang på 0,8 prosent.

Del artikkel