Eiendomsmeglernes rolle i prissettingen

Både eiendomsmegleren og foretaket risikerer saksjoner fra Finanstilsynet hvis de ikke ikke priser boliger riktig.

– Når eiendomsmeglere har myndighetenes autorisasjon, sier det seg selv – på dette området som på Finanstilsynets øvrige tilsynsområder – at det er viktig at vi har ordentlige spilleregler og at disse følges. Det er uakseptabelt om meglere bevisst skulle feilinformere boligmarkedet om prisnivået, sa direktør for markedstilsyn i Finanstilsynet, Anne Merethe Bellamy, under et foredrag for ledende aktører i eiendomsmeglingsbransjen i Oslo 21. september.

– I sin ytterste konsekvens kan grove forsømmelser eller gjentatte regelbrudd innebære tilbakekall av eiendomsmeglerbrevet, sa hun videre.

Les også: Bransjemøte for å løse prisingsproblemet i Oslo

Store sprik i Oslo

Bransjemøtet kom i stand på initiativ fra Eiendom Norge og Norges Eiendomsmeglerfornud etter at det har kommet frem at det i boligmarkedet i Oslo er et stort sprik mellom prisantydning og hva boligen faktisk blir solgt for.

Bellamy sa videre i foredraget at det hviler et stort ansvar  for både eiendomsmegleren og fortaket i å sette riktig prisantydning på boliger som skal ut i markedet.

– Det viktigste det enkelte foretak kan gjøre for ikke å trå feil, er å definere prissettingen som del av megleroppdraget, foreta nødvendige risikovurderinger og tilpasse foretakets retningslinjer og rutiner på området. Ikke minst er det viktig å ha gode dokumentasjonsr utiner og nødvendig intern rapportering slik at det er mulig for ansvarlig ledelse å følge opp, sa hun.

Les hele fordraget til Anne Merethe Bellamy her.

Print Friendly, PDF & Email

NEF på kartet

Kontakt oss

Norges Eiendomsmeglerforbund
Apotekergata 10
0180 Oslo

Telefon: 22 54 20 80
E-post: firmapost@nef.no
Ansatte: Se ansatte i NEF
Pressekontakter: Se oversikt

RSS Ledige stillinger

  • En feil oppstod, som antagelig betyr at strømmen er nede. Prøv igjen senere.

Viktig når du redigerer profilen:

Her kan du deler av profilen din og legge til informasjon om deg. Du kan også endre passord for innlogging til Min NEF.

Her er noen små kommentarer knyttet til feltene:

Bilde: Last opp for å vises på "Finn eiendomsmegler" på NEFs forbrukersider.

Vises på Finn eiendomsmegler: Kryss av her for at du vises i eiendomsmegleroversikten for bolig/fritidsboliger på NEFs forbrukersider. (Vil være aktuelt for de fleste, men kanskje ikke for de som kun jobber administrativt, med oppgjør eller med næring.

Tittel: Velg en av våre forhåndsutfylte, eller velg "Annet" for å skrive inn egen tittel.
NB: Du skriver inn tittelen i linjen under der det står "Annet". Husk "MNEF" til slutt!

Profilsidelink: Legg inn lenken til din kontakt-/profilside hos din arbeidsgiver. Denne lenken vil vises i "Finn eiendomsmegler" på NEFs forbrukersider, slik at forbrukere kan lese mer om deg.

Andre endringer gjøres av NEF sekretariat. Send oss en epost: firmapost@nef.no