22 nye selskaper på det norske proptech-kartet

Det var mange nye selskapet som var med da den oppdaterte utgaven at det norske proptech-kartet til Norges Eiendomsmeglerforbund ble presentert på konferansen Proptech2020.

Se det nye kartet her.

Aldri har vi hatt flere norske proptech-selskaper og aldri har interessen vært større blant de etablerte aktørene. Og det følger en internasjonal trend. De samlede investeringene i proptech start ups globalt har steget fra 1 milliard dollar i 2012 til 18 milliarder dollar i 2018, og det ligger an til sterk vekst i 2019 når tallene summeres.

Mange inn – noen ut

I det oppdatert kartet er det 22 nye selskaper, og 14 selskaper som er tatt ut siden forrige gang.

Innen smarte eiendommer har det kommet inn firmaer som jobber innenfor velferdssektoren, energiutslipp, porttelefoner, avfallshåndtering og ladeløsninger for elbiler. (Sensio, Remoni, Airtight, xComfort, Defigo, Catenda, Compax Solutions, Ladeklar)

Innen eiendomsforvaltning er det nye plattformer som effektiviserer byggebransjen gjennom skybasert løsninger og nye kommunikasjonskanaler. (Areo, Fonn Construction, BYGR , Intrava, Byggstart)

Crowdfunding startet med mye motgang fra myndighetene hvor flere selskaper ikke overlevde, har hatt nye reguleringer fått to nye aktører på markedet, (Monner, Funding Partner)

For eiendomsmeglerne har det kommet to nye utfordrere det siste året. Disse er light versjoner av tradisjonelle meglere med digitale kommunikasjonsverktøy og tildeling av eiendomsmegler til en lavere pris. (Lettsolgt, Samsolgt)

Co-working er det mye snakk om for tiden med en økende grad av aktører som ønsker å teste ut det «nye» konseptet. Men graden av hvordan teknologi brukes i løsningene er varierende. (Wework)

Innen kategoriene eiendomsinformasjon, eiendomsutvikling/konstruksjon og eiendomssalg er det tre nye selskaper. (4castgroup, Paralello, Wec360)

Oppslagsverk for bransjen

Det norske proptech-kartet skal være et nøytalt oppslagsverk over selskaper som effektiviserer bransjen gjennom teknologi, noe vi tror hele bransjen er godt tjent med. Gjennom kartet har vi valgt å løfte blikket ved å se eiendomsbransjen i et bredere perspektiv.

Kriteriene for å være en del av det norske proptech-kartet:

– Teknologien må benyttes i det norske eiendomsmarkedet

Selskapet bak teknologien må enten ha sitt hovedsete i Norge, være gründet av en nordmann eller ha en betydelig rolle i det norske eiendomsmarkedet

Selskapet må benytte seg av en ny eller eksisterende teknologi som effektiviserer eiendomsmarkedet

Selskapet må ha ansatte, kunne vise til at de har kunder, eller tydelig vise til hvem som er potensielle kunder

Teknologi er en avgjørende faktor for at selskapet er levedyktig

Har du innspill til kartet kontakt kine@nef.no

Last ned presentasjonene fra Proptech 2020 her:

Print Friendly, PDF & Email

NEF på kartet

Kontakt oss

Norges Eiendomsmeglerforbund
Apotekergata 10
0180 Oslo

Telefon: 22 54 20 80
E-post: firmapost@nef.no
Ansatte: Se ansatte i NEF
Pressekontakter: Se oversikt

RSS Ledige stillinger

  • En feil oppstod, som antagelig betyr at strømmen er nede. Prøv igjen senere.

Viktig når du redigerer profilen:

Her kan du deler av profilen din og legge til informasjon om deg. Du kan også endre passord for innlogging til Min NEF.

Her er noen små kommentarer knyttet til feltene:

Bilde: Last opp for å vises på "Finn eiendomsmegler" på NEFs forbrukersider.

Vises på Finn eiendomsmegler: Kryss av her for at du vises i eiendomsmegleroversikten for bolig/fritidsboliger på NEFs forbrukersider. (Vil være aktuelt for de fleste, men kanskje ikke for de som kun jobber administrativt, med oppgjør eller med næring.

Tittel: Velg en av våre forhåndsutfylte, eller velg "Annet" for å skrive inn egen tittel.
NB: Du skriver inn tittelen i linjen under der det står "Annet". Husk "MNEF" til slutt!

Profilsidelink: Legg inn lenken til din kontakt-/profilside hos din arbeidsgiver. Denne lenken vil vises i "Finn eiendomsmegler" på NEFs forbrukersider, slik at forbrukere kan lese mer om deg.

Andre endringer gjøres av NEF sekretariat. Send oss en epost: firmapost@nef.no