proptech_2020

22 nye selskaper på det norske proptech-kartet

Det var mange nye selskapet som var med da den oppdaterte utgaven at det norske proptech-kartet til Norges Eiendomsmeglerforbund ble presentert på konferansen Proptech2020.

Se det nye kartet her.

Aldri har vi hatt flere norske proptech-selskaper og aldri har interessen vært større blant de etablerte aktørene. Og det følger en internasjonal trend. De samlede investeringene i proptech start ups globalt har steget fra 1 milliard dollar i 2012 til 18 milliarder dollar i 2018, og det ligger an til sterk vekst i 2019 når tallene summeres.

Mange inn – noen ut

I det oppdatert kartet er det 22 nye selskaper, og 14 selskaper som er tatt ut siden forrige gang.

Innen smarte eiendommer har det kommet inn firmaer som jobber innenfor velferdssektoren, energiutslipp, porttelefoner, avfallshåndtering og ladeløsninger for elbiler. (Sensio, Remoni, Airtight, xComfort, Defigo, Catenda, Compax Solutions, Ladeklar)

Innen eiendomsforvaltning er det nye plattformer som effektiviserer byggebransjen gjennom skybasert løsninger og nye kommunikasjonskanaler. (Areo, Fonn Construction, BYGR , Intrava, Byggstart)

Crowdfunding startet med mye motgang fra myndighetene hvor flere selskaper ikke overlevde, har hatt nye reguleringer fått to nye aktører på markedet, (Monner, Funding Partner)

For eiendomsmeglerne har det kommet to nye utfordrere det siste året. Disse er light versjoner av tradisjonelle meglere med digitale kommunikasjonsverktøy og tildeling av eiendomsmegler til en lavere pris. (Lettsolgt, Samsolgt)

Co-working er det mye snakk om for tiden med en økende grad av aktører som ønsker å teste ut det «nye» konseptet. Men graden av hvordan teknologi brukes i løsningene er varierende. (Wework)

Innen kategoriene eiendomsinformasjon, eiendomsutvikling/konstruksjon og eiendomssalg er det tre nye selskaper. (4castgroup, Paralello, Wec360)

Oppslagsverk for bransjen

Det norske proptech-kartet skal være et nøytalt oppslagsverk over selskaper som effektiviserer bransjen gjennom teknologi, noe vi tror hele bransjen er godt tjent med. Gjennom kartet har vi valgt å løfte blikket ved å se eiendomsbransjen i et bredere perspektiv.

Kriteriene for å være en del av det norske proptech-kartet:

– Teknologien må benyttes i det norske eiendomsmarkedet

Selskapet bak teknologien må enten ha sitt hovedsete i Norge, være gründet av en nordmann eller ha en betydelig rolle i det norske eiendomsmarkedet

Selskapet må benytte seg av en ny eller eksisterende teknologi som effektiviserer eiendomsmarkedet

Selskapet må ha ansatte, kunne vise til at de har kunder, eller tydelig vise til hvem som er potensielle kunder

Teknologi er en avgjørende faktor for at selskapet er levedyktig

Har du innspill til kartet kontakt kine@207.154.206.207

Last ned presentasjonene fra Proptech 2020 her:

Del artikkel