Boligpriser febuar

Overraskende sterk boligprisvekst

Boligprisene i Norge steg i gjennomsnitt med 3,3 prosent i januar. Dette er unormalt mye i forhold til årstiden og er 0,9 prosent høyere når man har korrigert for sesongvariasjoner.

Statistikken fra Eiendom Norge, Finn.no og Eiendomsverdi viser at boligprisene nå er 3,2 prosent høyere enn for et år siden

Tilliten til boligmarkedet er høy og januareffekten var overaskende sterk i de store byene. Trenden med rekordmange boligsalg fortsetter i 2020, og salgene går raskere enn på lenge,  sier administrerende direktør i Norges Eiendomsmeglerforbund Carl O. Geving.

Mange salg

Statistikken vider videre at det i januar ble det solgt 7.375 boliger i Norge, noe som er 1,7 prosent flere enn i tilsvarende måned i 2019.

I januar ble det lagt ut 7.209 boliger til salgs i Norge, noe som er 3,9 flere enn i samme måned i 2019.

Det tok i gjennomsnitt 67 dager å selge en bolig i januar 2020. Det er en nedgang fra 71 dager i desember. Raskest salgstid hadde Oslo med 32 dager og tregest salgstid hadde Kristiansand med 100 dager.

Sterkt i byene

Kristiansand hadde den klart sterkeste sesongjusterte veksten blant de største byene i Norge med en oppgang 3,5 prosent. Stavanger hadde 2,9 prosent sesongkorrigert vekst, Oslo 0,4 prosent, Bergen 0,5 prosent og Trondheim 0,5 prosent

Når nyttårseffekten ebber ut tilsier en god tilbudsside og stabile kredittvilkår likevel en fortsatt moderat prisutvikling i de fleste regioner. Usikkerheten er større i Oslo hvor etterspørselen er sterk samtidig som tilbudssiden faller. Osloeffekten ekymrer oss i økende grad, sier administrerende direktør i Norges Eiendomsmeglerforbund Carl O. Geving.

Del artikkel