Her er de beste BSU-rentene før jul

Her finner du de beste BSU-rentene ved inngangen til julen 2017. Sørg for at BSU-pengene har de beste vilkårene, og bytt bank i dag.

Av: Carsten Henrik Pihl

BSU – boligsparing for ungdom er et sparemessig kinderegg for unge. Du sparer opp penger til egenkapital, du får skattefradrag, og du får en god sparerente.

Men det er forskjeller på bankene når det kommer til rentevilkår. I vår oversikt var det over 1 prosentpoeng forskjell mellom storbankene og de beste tilbudene du får i markedet.

Spar 25.000 kroner i året med skattefradrag

Når du sparer i BSU, kan du spare inntil 25.000 kroner i året med skattefordel. Da får du 20 prosent skattefradrag på sparebeløpet. Viktige penger å ta med seg!

Les mer om BSU-reglene her: BSU – smart sparing til bolig for unge

Her er beste BSU-renter før jul

Vi i Bolig360.no har funnet frem de beste BSU-rentene nå før jul i 2017.  Her ser du hvilke banker som har de beste tilbudene:

Bank – Effektiv rente

1. Bien Sparebank AS   4,35 %

2. Sparebank1 Nordvest   4,31 %*

3. Trøgstad Sparebank   4,00 %

4. KLP Banken    3,90 %

5. SpareBank1 SMN  3,88 %*

6. Kvinesdal Sparebank  3,80 %

7. Berg Sparebank  3,75 %

8. Gildeskål Sparebank  3,75 %

8. Grue Sparebank  3,75 %

8. SpareBank1 Modum  3,75 %

8. SpareBank1 Østfold-Akershus  3,75 %

Storbankene som ikke er representert over:

  • Danske Bank: 3,25 %
  • DNB:   3,20 %
  • Nordea:  3,20 %

NB: Der samme bank har flere produkter med ulik rente på listen er bare det beste produktet vist. Flere av renteavtalene krever andre produkter og/eller medlemskap.

Rentebetingelsene er hentet for 100.000 kroner i innskudd og er hentet fra Finansportalen 20. desember 2017  (Oppdatert etter opprinnelig publisering med endring hos Danske Bank 20. desember)

*Sparebank1 Nordvest og Sparebank1 SMN vises med sin høyere rente for første innskudd. Fåes ikke ved bytte av BSU-konto.

Les også: Så mye betyr 1 prosentpoeng økning i boliglånsrenten

Kreves ofte flere produkter

Alle bankene på topplisten har krav om at man som kunde har flere produkter og/eller medlemskap for å få betingelsene. Men ofte vil det bare være krav om å ha en brukskonto i banken – uten at det vil koste noe. Dermed kan det være lønnsomt å opprette en slik konto for å få den gode BSU-renten.

  • Beste bank med krav om medlemskap, men uten krav om andre produkter: KLP Banken AS 3,90 %
  • Beste uten krav til medlemskap og/eller andre produkter – men med krav til lokal tilknytting: Gildeskål Sparebank 3,75 %
  • Beste landsdekkende renter uten krav til noen binding: Bjugn Sparebank, Haltdalen Sparebank og Rørosbanken, alle på 3,50 %.

Husk flytting før jul!

Det går an å flytte BSU-pengene når du har startet sparingen i en bank. Men da må banken flytte pengene for deg, du må altså ikke ta ut pengene selv og sette de inn i en annen bank. Ta kontakt med banken du vil flytte til, så hjelper de deg. Mer om flytting finner du i råd 5 fra FinansNorge her.

Hos de fleste bankene må innskudd på BSU-konto være gjort innen 27. desember. Ønsker du å flytte pengene, må du altså i praksis starte før jul!

Les også: «Hvor mye kan du låne med 5 x inntekten?»

Finn dine tall: Se hvor mye du kan låne og hvor mye du må ha i egenkapital! Les mer her!

 

[mc4wp_form id=»6105″]

 

Del artikkel