Send inn dokumenter til tinglysing før 28. desember

Det nærmer seg årsskifte og Kartverket rigger nå til for kommune- og fylkesreguleringer som oppstår 1. januar 2019. Det medfører at matrikkel – og grunnbok stenger 28. desember.

Av: Kartverket

– Kommune- og regionreformene fører til omfattende endringer i matrikkelen og grunnboken. For å få gjennomført endringene, må Kartverket stenge ned matrikkel og grunnbok noen få dager i desember 2018, sier prosjektleder for kommune- og regionreformene i Kartverket, Wenche Rognås.

• Matrikkelen stoppes for all oppdatering fra og med fredag 28. desember kl. 16.00.
Systemet vil være utilgjengelig for oppdateringer inntil planlagt åpning på nyåret, 1. januar 2019. I denne perioden vil Kartverkets klient ikke kunne startes, og andre klienter vil ikke kunne oppdatere i matrikkelen.
• Grunnboken stenges for tinglysing fredag 28. desember kl. 20.00. Dokumenter som i dette tidsrommet sendes inn til tinglysing via Altinn, vil bli liggende der inntil systemene åpnes på nyåret, 1. januar 2019.
• Alle innsynstjenester vil derimot være tilgjengelige under hele prosessen. Dette gjelder både matrikkelen, seEiendom, e-handel og grunnboken.

Kartverket oppfordrer alle som har behov for å tinglyse på denne siden av årsskiftet om å sende inn dokumenter til tinglysing, så tidlig som mulig. Fra 1. januar 2019 vil Rindal kommune endre fylkestilhørighet fra Møre- og Romsdal til Trøndelag fylke. I tillegg er det to grensejusteringer mellom kommuner: Området Hovlandsdalen skal overføres fra Birkenes til Evje og Hornnes kommune. I tillegg skal området Maurset overføres fra Hornindal til Stryn kommune. Dagens tredelte nummerinndeling i matrikkelen for Svalbard oppheves, og ny administrativ inndeling iverksettes.

For mer informasjon om endringene i forbindelse med kommune- og regionreformene se www.kartverket.no/kommunereform

Print Friendly, PDF & Email

NEF på kartet

Kontakt oss

Norges Eiendomsmeglerforbund
Apotekergata 10
0180 Oslo

Telefon: 22 54 20 80
E-post: firmapost@nef.no
Ansatte: Se ansatte i NEF
Pressekontakter: Se oversikt

RSS Ledige stillinger

  • En feil oppstod, som antagelig betyr at strømmen er nede. Prøv igjen senere.

Viktig når du redigerer profilen:

Her kan du deler av profilen din og legge til informasjon om deg. Du kan også endre passord for innlogging til Min NEF.

Her er noen små kommentarer knyttet til feltene:

Bilde: Last opp for å vises på "Finn eiendomsmegler" på NEFs forbrukersider.

Vises på Finn eiendomsmegler: Kryss av her for at du vises i eiendomsmegleroversikten for bolig/fritidsboliger på NEFs forbrukersider. (Vil være aktuelt for de fleste, men kanskje ikke for de som kun jobber administrativt, med oppgjør eller med næring.

Tittel: Velg en av våre forhåndsutfylte, eller velg "Annet" for å skrive inn egen tittel.
NB: Du skriver inn tittelen i linjen under der det står "Annet". Husk "MNEF" til slutt!

Profilsidelink: Legg inn lenken til din kontakt-/profilside hos din arbeidsgiver. Denne lenken vil vises i "Finn eiendomsmegler" på NEFs forbrukersider, slik at forbrukere kan lese mer om deg.

Andre endringer gjøres av NEF sekretariat. Send oss en epost: firmapost@nef.no