Tror ikke eiendomsmegleren erstattes av app

  • Av: Svein Strømnes
  • 19. april 2016
  • Nyheter

NEF-direktør Carl O. Geving svarer i dagens Finansavisen på utspillet fra konserndirektør i Danske Bank, Tone Lunde Bakker, om at de har utviklet et app som kan erstatte eiendomsmegleren i bolighandelen.

– Det kan se ut som Danske Bank er mer opptatt av å pushe lån enn å ha en trygg bolighandel. Det er en grunn til at veldig få bolighandler gjøres i Norge uten megler, selv om lovverket ikke er til hindre for privatsalg. Å bruke megler gir et sikkerhetsnett for både kjøper og selger ved boligsalg. Det er også en grunn til at lovgiver krever 3 års utdanning og 2 års praksis for å få tillatelse til drive med profesjonell formidling av eiendom, sier adm. direktør i Norges Eiendomsmeglerforbund, Carl O. Geving til Finansavisen.

Faglige og rettslige skjønn kan ikke automatiseres

Eiendomsmeglere har i mange år forholdt seg til teknologiske utviklinger og bransjen har tilpasset seg denne utviklingen underveis. NEF sin generelle holdning er at ny teknologi vil være med på å forbedre mange tjenester, også i bolighandelen, men det vil bære galt av sted hvis man forsøker å kutte det leddet som er garantisten for sikker bolighandel. Boligkjøperne er i de aller fleste tilfeller amatører i handelen ettersom dette er noe de gjør bare noen få ganger i livet. Dermed vil fallhøyden bli stor hvis dette overlates til maskiner.

Det faglige og rettslige skjønnet som er en noe av hovedoppgavene til en eiendomsmegler og kan ikke automatiseres av apper, mens det nye teknologier frigjør av kampasitet som en følge av automatisering av rutineoppgaver, vil kunne brukes til ytterligere individuell oppfølging og service overfor kundene. Dette handeler om å trygge bolighandelen i størst mulig grad.

Les hele artikkelen under.

Faksimile fra Finansavisen 19.4.

Faksimile fra Finansavisen 19.4.

 

Print Friendly, PDF & Email

NEF på kartet

Kontakt oss

Norges Eiendomsmeglerforbund
Apotekergata 10
0180 Oslo

Telefon: 22 54 20 80
E-post: firmapost@nef.no
Ansatte: Se ansatte i NEF
Pressekontakter: Se oversikt

RSS Ledige stillinger

  • En feil oppstod, som antagelig betyr at strømmen er nede. Prøv igjen senere.

Viktig når du redigerer profilen:

Her kan du deler av profilen din og legge til informasjon om deg. Du kan også endre passord for innlogging til Min NEF.

Her er noen små kommentarer knyttet til feltene:

Bilde: Last opp for å vises på "Finn eiendomsmegler" på NEFs forbrukersider.

Vises på Finn eiendomsmegler: Kryss av her for at du vises i eiendomsmegleroversikten for bolig/fritidsboliger på NEFs forbrukersider. (Vil være aktuelt for de fleste, men kanskje ikke for de som kun jobber administrativt, med oppgjør eller med næring.

Tittel: Velg en av våre forhåndsutfylte, eller velg "Annet" for å skrive inn egen tittel.
NB: Du skriver inn tittelen i linjen under der det står "Annet". Husk "MNEF" til slutt!

Profilsidelink: Legg inn lenken til din kontakt-/profilside hos din arbeidsgiver. Denne lenken vil vises i "Finn eiendomsmegler" på NEFs forbrukersider, slik at forbrukere kan lese mer om deg.

Andre endringer gjøres av NEF sekretariat. Send oss en epost: firmapost@nef.no