Positiv trend i boligbyggingen

Igangsettingstallene for boligbygging i oktober viser en sterk vekst i forhold til samme periode i fjor.

Nye tall fra Boligprodusentenes Forening viser at igansettningen av nye boliger i oktober 2016 var 26 % over oktober i fjor. Igangsettingen den siste 12 måneder ligger 5 % over foregående 12 måneder og trenden er økende.

– Oktober 2016 er den beste oktober-måneden vi har målt, sier Per Jæger, administrerende direktør i Boligprodusentenes Forening.

Salget på et godt nivå

Salgstakten på de nye boligen er også svært positive i forhold til fjoråret, og det er spesielt i leilighetsmarkedet det er en sterk økning. Totalt er det solgt over 34 000 nye boliger de siste 12 månedene.

– Salget hittil i år er opp 13 % fra et historisk godt fjorårsnivå. Leilighetsmarkedet ligger akkumulert 26 % over fjoråret, mens enebolig- og småhusmarkedet ligger 1 % under. Salget har nå hatt en vekst helt siden juni 2014 når vi ser på 12 måneders endringen. Endringen fra foregående 12 måneder er på 14 %, sier Jæger.

Analyser som Boligprodusentene har gjort viser likevel at det bygges for lite i Oslo og Akershus i forhold til befolkningsveksten som Statistisk sentralbyrå har beregnet fram til 2025.

Årstakten i boligbyggingen i Oslo viser nå at det igangsettes i under kant av 5000 boliger, mens det reelle behovet er nærmere 7000 boliger,

Print Friendly, PDF & Email

NEF på kartet

Kontakt oss

Norges Eiendomsmeglerforbund
Apotekergata 10
0180 Oslo

Telefon: 22 54 20 80
E-post: firmapost@nef.no
Ansatte: Se ansatte i NEF
Pressekontakter: Se oversikt

RSS Ledige stillinger

  • En feil oppstod, som antagelig betyr at strømmen er nede. Prøv igjen senere.

Viktig når du redigerer profilen:

Her kan du deler av profilen din og legge til informasjon om deg. Du kan også endre passord for innlogging til Min NEF.

Her er noen små kommentarer knyttet til feltene:

Bilde: Last opp for å vises på "Finn eiendomsmegler" på NEFs forbrukersider.

Vises på Finn eiendomsmegler: Kryss av her for at du vises i eiendomsmegleroversikten for bolig/fritidsboliger på NEFs forbrukersider. (Vil være aktuelt for de fleste, men kanskje ikke for de som kun jobber administrativt, med oppgjør eller med næring.

Tittel: Velg en av våre forhåndsutfylte, eller velg "Annet" for å skrive inn egen tittel.
NB: Du skriver inn tittelen i linjen under der det står "Annet". Husk "MNEF" til slutt!

Profilsidelink: Legg inn lenken til din kontakt-/profilside hos din arbeidsgiver. Denne lenken vil vises i "Finn eiendomsmegler" på NEFs forbrukersider, slik at forbrukere kan lese mer om deg.

Andre endringer gjøres av NEF sekretariat. Send oss en epost: firmapost@nef.no