Elbil lader.

Elbil-laderen skal (egentlig) følge med boligen ved salg

Er du elbil-eier og selger bolig? Da må du passe på hvis du vil ha med laderen din!

Når man selger en bolig, skal innbo som er varig innredning og som er fastmontert følge med. Dette er viktig å passe på når man eier elbil.

Hva med veggladeren?

De fleste elbil-eiere som bor i hus har fått montert en egen vegglader for elbilen. Denne ladestasjonen følger ofte med elbilen når man kjøper den, og monteres av elektriker.

Dermed er ladestasjonen «fastmontert» etter reglene om hva som følger med boligen ved salg. Det betyr at den i utgangspunktet skal følge med når boligen selges. Dette gjelder selv om laderen står i garasjen, eller er montert på en stolpe på biloppstillingsplassen.

(NB: Hvis ladestasjonen er bekostet av borettslag/sameie,  kan den uansett ikke tas med.)

Elbillader veggmontert.
Følger med: Ladestasjoner som er montert på veggen – slik som denne skal følge med boligen når den selges. Med mindre det er tatt forbehold. (Foto: Tesla Cars.)

Ta forbehold i salgsoppgaven!

Man kan ta med seg ladere hvis man ønsker. Men da må man skrive et forbehold i salgsoppgaven. Derfor er det viktig at elbileiere som vil ta med ladestasjonen sin sier fra til eiendomsmegleren. Gjerne skriftlig, slik at man har dokumentasjon på at man har sagt fra.

Pass også på du får salgsoppgaven til gjennomlesing av eiendomsmegleren at det er tatt forbehold for laderen.

PS: Det går også an å fjerne elbil-laderen før visning, men det vil i de færreste tilfellene være praktisk, i og med at de fleste skal bruke laderen helt frem til overtagelsen.

mobil elbillader
Følger ikke med: Denne enklere mobile laderen følger naturlig nok ikke med. Her er hele ladeledningen løs, og kobles i en vanlig kontakt.

Les mer: Mer om hva som skal følge med en bolig når den selges finner du her

Del artikkel