Økning i boligprisene i februar

Boligpriser febuar

Som vanlig steg boligprisene i februar måned.

Fersk statistikk viser at boligprisene steg med 0,9 prosent nominelt i februar 2020. Korrigert for sesongvariasjoner gikk prisene opp med med 0,5 prosent.

Boligprisene er nå 3,6 prosent høyere enn for et år siden, viser tallene fra Eiendom Norge, Finn.no og Eiendomsverdi.

– Boligmarkedet er velbalansert i store deler av landet. Derfor forventer vi en moderat prisutvikling gjennom året. Flere år med moderat prisutvikling har senket terskelen for førstegangskjøpere, og det har blitt mindre attraktivt å spekulere i boligmarkedet. Dette styrker eierlinjen i den norske boligmodellen og vi tror at trenden vil vedvare i store deler av landet, sier administrerende direktør i Norges Eiendomsmeglerforbund Carl O. Geving.

Mange salg

I februar ble det solgt 7.126 boliger i Norge, noe som er 8,9 prosent flere enn i tilsvarende måned i 2019. Så langt i år er det solgt 14.517 boliger i Norge, noe som er 4,8 prosent flere enn på samme tid i fjor.

I februar ble det lagt ut 7.562 boliger til salgs i Norge, noe som er 9,9 prosent flere enn i samme måned i 2019. Så langt i år er det lagt ut 14.806 boliger til salgs, noe som er 6,8 prosent flere enn på samme tid i fjor.

Regional prisutvikling

Sterkest sesongkorrigert prisutvikling i februar hadde Bodø m/Fauske med oppgang på 1,5 prosent. Svakest sesongkorrigert prisutvikling hadde Stavanger m/omegn med en nedgang på 1,0 prosent.

Sterkest 12 måneders vekst hadde Oslo med 6,0 prosent, mens Stavanger m/omegn hadde den svakeste utviklingen de siste 12 månedene med uendrete priser.

Oslo: Nominell: 1,5 prosent. Sesongjustert: 0,6 prosent.

Bergen: Nominell: −0,2 prosent. Sesongjustert: 0,2 prosent.

Trondheim: Nominell: 2,6 prosent. Sesongjustert: 1,0 prosent.

Stavanger: Nominell: −1,3 prosent. Sesongjustert: −1,0 prosent.

– Vi frykter imidlertid for at Oslo-markedet er i ferd med å fyres opp igjen av høy befolkningsvekst og lav boligbygging. Oslo befolkningsvekst var svært sterk i 2019 og utgjorde alene en tredjedel av landets befolkningsvekst, samtidig som reguleringstakten og byggetakten har falt sterkt de siste to årene. Denne utviklingen tar det tid å snu, og det er trolig for sent å unngå ny ubalanse mellom tilbud og etterspørsel i hovedstadens boligmarked. Derfor må vi stålsette oss for et ubehagelig prispress litt fram i tid, sier Geving.

– Svaret på Oslos utfordringer er en mer langsiktig boligpolitikk som sikrer en jevnere boligproduksjon år for år. Det krever et mye bedre samspill mellom kommunale myndigheter og utbyggerne, sier Geving.

Print Friendly, PDF & Email

NEF på kartet

Kontakt oss

Norges Eiendomsmeglerforbund
Apotekergata 10
0180 Oslo

Telefon: 22 54 20 80
E-post: firmapost@nef.no
Ansatte: Se ansatte i NEF
Pressekontakter: Se oversikt

RSS Ledige stillinger

  • En feil oppstod, som antagelig betyr at strømmen er nede. Prøv igjen senere.

Viktig når du redigerer profilen:

Her kan du deler av profilen din og legge til informasjon om deg. Du kan også endre passord for innlogging til Min NEF.

Her er noen små kommentarer knyttet til feltene:

Bilde: Last opp for å vises på "Finn eiendomsmegler" på NEFs forbrukersider.

Vises på Finn eiendomsmegler: Kryss av her for at du vises i eiendomsmegleroversikten for bolig/fritidsboliger på NEFs forbrukersider. (Vil være aktuelt for de fleste, men kanskje ikke for de som kun jobber administrativt, med oppgjør eller med næring.

Tittel: Velg en av våre forhåndsutfylte, eller velg "Annet" for å skrive inn egen tittel.
NB: Du skriver inn tittelen i linjen under der det står "Annet". Husk "MNEF" til slutt!

Profilsidelink: Legg inn lenken til din kontakt-/profilside hos din arbeidsgiver. Denne lenken vil vises i "Finn eiendomsmegler" på NEFs forbrukersider, slik at forbrukere kan lese mer om deg.

Andre endringer gjøres av NEF sekretariat. Send oss en epost: firmapost@nef.no