Realestatetech-kartet

Det norske eiendomsmeglertek-kartet

Innovasjon kommer innenfor eiendomsmeglingstjenester. Her er den første oversikten over firmaene som i dag driver med eiendomsmegler-teknologi – eller realestatetech, om du vil.

Det har i sommer vært mye diskusjon om digitalisering av boligsalg og eiendomsmeglingsbransjen. Da er det også nyttig for bransjen og andre interesserte å vite hvem som driver med eiendomsmeglerteknologi i Norge.

Derfor har NEF satt opp det første kartet over aktørene innefor teknologifeltet som ofte kalles realestatetech (eller retech) i USA, eller propertytech i Storbritannia.

Oversikt

Internasjonalt blir det satset mellom 15 og 20 milliarder investorkroner på realestate-tech i år. I tillegg kommer pengene som portaler, eiendomsmeglerkjeder og andre bruker på utvikling i egne selskaper.

For å skaffe oversikt over bransjen har slike kart  vært laget i USA i flere år. Det mest kjente av analyseselskapet CB Insights som har sitt siste kart over real-estate tech her.

Det har det siste halvåret også vært laget slike oversikter for flere land i Europa. Nå kan NEF presentere oversikten for Norge.

50 selskaper i 12 kategorier finner du i kartet. Kategoriene er omtrent som de internasjonale kategoriene, slik at det går an å sammenligne bransje mot bransje hvis man vil. 

Dette er selskaper som leverer tjenester til forbrukere, til eiendomsmeglere og i noen tilfeller til begge.

Les også: Boligsalg i fremtiden – fra forutberenglighet til valgfrihet

Kort om oppsettet

I oversikten finner du selskaper, ikke tjenester. Det vil si at selskaper som har flere tjenester står oppført én gang, og ikke mange ganger under undertjenestene.

Oversikten viser teknologiselskaper, ikke tjenester med websider. Det må med andre ord ligge teknologi bak som brukes og utnyttes.

Næringseiendomsiden er ikke tatt med denne gangen, men vil komme.

Mangler noe? Finner du ikke deg selv?

Dette kartet er første versjon, en slags beta-utgave for å si det på IT-språket. Det vil dermed helt sikkert være selskap som mangler på oversikten. Det er ikke gjort med vond vilje!

Gi oss et tips, så skal det bli ført inn! Send da en epost til carsten@207.154.206.207.

Les også NEFs styreleder Kurt Buck om innovasjon: Vår egen verste fiende?

 

Om forfatteren: Carsten Pihl er forbrukerrådgiver for bolighandelen hos Norges Eiendomsmeglerforbund. Han er levende opptatt av ny teknologi, og holder fingeren på utviklingspulsen, trendene og de nye tjenestene som vil påvirke eiendomsmegling og boligsalg.

 

Del artikkel