NEF på rundebordskonferanse om bolighandel og forbrukere

Bolighandelen var et av temaene da forbrukerminister Solveig Horne inviterte til rundebordskonferanse om forbrukersaker.

Norges Eiendomsmeglerforbund deltok med administrerende direktør Carl O. Geving (bildet over) og forbrukerrådgiver Carsten Pihl på konferansen.

Bakgrunnen for konferansen er en fremtidig Stortingsmelding om forbrukerpolitikk, og bolig var et av temaene på denne konferansen sammen med blant annet gjeld og digitalisering.

NEF deltok sammen med andre organisasjoner som Huseiernes Landsforbund, EiendomNorge, JussBuss, Forbrukerombudet og Forbrukerrådet.

Forbrukerminister Solveig Horne innleder på konferansen om forbrukerpolitikk. (Foto: NEF)

Bred enighet om behov for utredning

I diskusjonene kom det frem flere ulike utfordringer i dagens bolighandel. NEF pekte særlig på avhendingsloven og forbrukerens rettslige posisjon, på at det trengs regulering av takstbransjen, tidsaspektet i bolighandelen og regelverket knyttet til markedsføring av boliger.

Dette var også punkter som flere andre organisasjoner tok opp. Det var derfor en ganske bred enighet om at det nå bør gjøres noe med regelverket, og at det er behov for en helhetlig gjennomgang av de problemstillingene som reises.

Viktig at NEF høres!

-Eiendomsmegleren er den viktigste profesjonelle aktøren i norsk bolighandel, som rådgiver og ansvarlig for gjennomføringen av transaksjonen mellom selger og kjøper. Våre medlemmer vet hvor skoen trykker, og har i stor grad sammenfallende interesser med forbrukerne, sier Carl O. Geving, administrerende direktør i NEF. 

Carl O. Geving peker på at det er viktig at eiendomsmeglernes erfaringer blir hørt i arbeidet:

-NEF har lenge jobbet for å få trygg bolighandelen høyere på den politiske agendaen, og håper at vi snart vil se resultater av arbeidet. NEF mener at eiendomsmeglernes erfaringer fra bolighandelen må veie tungt i regjeringens arbeid.».  

 

Se også Carl O. Gevings oppsummering her: 

Print Friendly, PDF & Email

NEF på kartet

Kontakt oss

Norges Eiendomsmeglerforbund
Apotekergata 10
0180 Oslo

Telefon: 22 54 20 80
E-post: firmapost@nef.no
Ansatte: Se ansatte i NEF
Pressekontakter: Se oversikt

RSS Ledige stillinger

  • En feil oppstod, som antagelig betyr at strømmen er nede. Prøv igjen senere.

Viktig når du redigerer profilen:

Her kan du deler av profilen din og legge til informasjon om deg. Du kan også endre passord for innlogging til Min NEF.

Her er noen små kommentarer knyttet til feltene:

Bilde: Last opp for å vises på "Finn eiendomsmegler" på NEFs forbrukersider.

Vises på Finn eiendomsmegler: Kryss av her for at du vises i eiendomsmegleroversikten for bolig/fritidsboliger på NEFs forbrukersider. (Vil være aktuelt for de fleste, men kanskje ikke for de som kun jobber administrativt, med oppgjør eller med næring.

Tittel: Velg en av våre forhåndsutfylte, eller velg "Annet" for å skrive inn egen tittel.
NB: Du skriver inn tittelen i linjen under der det står "Annet". Husk "MNEF" til slutt!

Profilsidelink: Legg inn lenken til din kontakt-/profilside hos din arbeidsgiver. Denne lenken vil vises i "Finn eiendomsmegler" på NEFs forbrukersider, slik at forbrukere kan lese mer om deg.

Andre endringer gjøres av NEF sekretariat. Send oss en epost: firmapost@nef.no