«Business as usual» i boligmarkedet

Boligprisene i oktober 2017

Det var rekordmange omsetninger og  prisutvikling som forventet i brukboligmarkedet i oktober.

Boligprisene er i gjennomsnitt 2,4 prosent høyere enn for ett år siden etter at de sank med 0,6 prosent i oktober 2018. Korrigert for sesongvariasjoner var prisene i oktober uendret. Dermed  forsetter den moderate prisutviklingen fra de foregående månedene, viser ny statistikk fra Eiendom Norge, Finn.no og Eiendomsverdi.

Carl O. Geving FOTO: CF-Wesenberg@kolonihaven.no #cfwesenberg
Norges Eiendomsmeglerforbund (NEF) https://nef.no/

– Nå er det «business as usual» i boligmarkedet. Det er lenge side markedet har vært så velfungerende. Det er høye omsetningsvolumer, samtidig som temperaturen er lavere og omsetningstiden lengre. Det indikerer at selgerne er mer realistisk og at kjøperne forventer et stabilt boligmarked framover, sier administrerende direktør i Norges Eiendomsmeglerforbund Carl O. Geving.

Mange salg

I oktober ble det solgt 9034 boliger i Norge, noe som er 6,0 prosent flere enn i tilsvarende måned i fjor. Året sett under et har det aldri tidligere blitt solgt så mange boliger i Norge som i 2018. Vi må også tilbake til før finanskrisen for å finne en oktober måned med et høyere antall nye boliger på markedet etter at det i oktober ble det lagt ut 10 013 boliger for salg.

Det tok i gjennomsnitt 43 dager å selge en bolig i oktober 2018, noe som er tre dager flere enn i oktober i fjor. Av byene hadde Oslo raskest salgstid med 25 dager og Kristiansand tregest salgstid med 79 dager.

Fortsatt moderat prisutvikling

I oktober var det forskjeller i boligprisutviklingen i de ulike områdene i landet. Sterkest prisutvikling av byene hadde Ålesund m/omegn og Bodø m/Fauske med en oppgang 0,4 prosent. Svakest prisutvikling hadde Tønsberg m/Færder og Porsgrunn/Skien med en nedgang på 1,4 prosent. Oslo har sterkest 12 måneders vekst med en oppgang på 5,0 prosent, mens svakest 12 måneders vekst har Bergen og Porsgrunn/Skien med en oppgang på 0,1 prosent.

Print Friendly, PDF & Email

NEF på kartet

Kontakt oss

Norges Eiendomsmeglerforbund
Apotekergata 10
0180 Oslo

Telefon: 22 54 20 80
E-post: firmapost@nef.no
Ansatte: Se ansatte i NEF
Pressekontakter: Se oversikt

RSS Ledige stillinger

  • En feil oppstod, som antagelig betyr at strømmen er nede. Prøv igjen senere.

Viktig når du redigerer profilen:

Her kan du deler av profilen din og legge til informasjon om deg. Du kan også endre passord for innlogging til Min NEF.

Her er noen små kommentarer knyttet til feltene:

Bilde: Last opp for å vises på "Finn eiendomsmegler" på NEFs forbrukersider.

Vises på Finn eiendomsmegler: Kryss av her for at du vises i eiendomsmegleroversikten for bolig/fritidsboliger på NEFs forbrukersider. (Vil være aktuelt for de fleste, men kanskje ikke for de som kun jobber administrativt, med oppgjør eller med næring.

Tittel: Velg en av våre forhåndsutfylte, eller velg "Annet" for å skrive inn egen tittel.
NB: Du skriver inn tittelen i linjen under der det står "Annet". Husk "MNEF" til slutt!

Profilsidelink: Legg inn lenken til din kontakt-/profilside hos din arbeidsgiver. Denne lenken vil vises i "Finn eiendomsmegler" på NEFs forbrukersider, slik at forbrukere kan lese mer om deg.

Andre endringer gjøres av NEF sekretariat. Send oss en epost: firmapost@nef.no