Boligmarkedet som forventet i august

Boligprisene stiger i Oslo

Boligprisene i Norge steg i gjennomsnitt med 1,9 prosent nominelt i august. Korrigert for sesongvariasjoner steg prisene med 0,9 prosent, viser ferske tall fra Eiendom Norge, Finn.no og Eiendomsverdi.

– Augusttallene fra boligmarkedet føyer seg godt inn i trenden vi har sett så langt i år med høyt volum og moderat prisstigning. Kjøpere har mye å velge mellom og det blir ofte en forhandlingssituasjon med selger før partene blir enige om en akseptabel pris, sier administrerende direktør i Norges Eiendomsmeglerforbund Carl O. Geving.

– Utsikter til moderat rentebelastning i årene som kommer i kombinasjon med et godt boligtilbud bidrar til optimisme i boligmarkedet. Slik det ser ut nå vil sannsynligvis trenden med høy omsetning og moderat prisvekst holde seg utover høsten, sier Carl O. Geving videre.

Boligprisene er nå 2,6 prosent høyere enn for et år siden.

– Fra 2020 får tilførselen av nye boliger en knekk som kan skape nytt prispress, men et strammere kredittregime vil trolig motvirker en ukontrollert utlånsvekst tilsvarende det vi så tilbake i 2016 til 2017, sier Carl O. Geving.

Stor aktivitet

I august ble det solgt 9.042 boliger i Norge, noe som er 4,3 prosent færre enn i tilsvarende måned i 2018. Så langt i 2019 er det solgt 2,9 prosent flere boliger enn i samme periode i 2018.

I august ble det lagt ut 12.706 boliger til salgs i Norge, noe som er 0,4 prosent færre enn i samme måned i 2018. Så langt i 2019 er det lagt ut 3,7 prosent flere boliger for salg enn i samme periode i 2018.

Det tok i gjennomsnitt 49 dager å selge en bolig i august 2019, noe som er to dager flere enn i august 2018. Raskest salgstid hadde Oslo med 25 dager og tregest salgstid hadde Stavanger/m omegn med 79 dager.

Print Friendly, PDF & Email

NEF på kartet

Kontakt oss

Norges Eiendomsmeglerforbund
Apotekergata 10
0180 Oslo

Telefon: 22 54 20 80
E-post: firmapost@nef.no
Ansatte: Se ansatte i NEF
Pressekontakter: Se oversikt

RSS Ledige stillinger

  • En feil oppstod, som antagelig betyr at strømmen er nede. Prøv igjen senere.

Viktig når du redigerer profilen:

Her kan du deler av profilen din og legge til informasjon om deg. Du kan også endre passord for innlogging til Min NEF.

Her er noen små kommentarer knyttet til feltene:

Bilde: Last opp for å vises på "Finn eiendomsmegler" på NEFs forbrukersider.

Vises på Finn eiendomsmegler: Kryss av her for at du vises i eiendomsmegleroversikten for bolig/fritidsboliger på NEFs forbrukersider. (Vil være aktuelt for de fleste, men kanskje ikke for de som kun jobber administrativt, med oppgjør eller med næring.

Tittel: Velg en av våre forhåndsutfylte, eller velg "Annet" for å skrive inn egen tittel.
NB: Du skriver inn tittelen i linjen under der det står "Annet". Husk "MNEF" til slutt!

Profilsidelink: Legg inn lenken til din kontakt-/profilside hos din arbeidsgiver. Denne lenken vil vises i "Finn eiendomsmegler" på NEFs forbrukersider, slik at forbrukere kan lese mer om deg.

Andre endringer gjøres av NEF sekretariat. Send oss en epost: firmapost@nef.no