Trekker forslag

Kommunal- og moderniseringsdepartementet (KMD) trekker forslaget om en midlertidig forskrift om unntak fra tinglysingsloven.

KMD sende forrige uke ut en høring angående et hasteforslag om en midlertidig forskrift om unntak fra tinglysingsloven i forbindelse med Covid 19- utbruddet. Forslaget innebar at Kartverket fikk hjemmel til å stengte ned sine tjenester i 2 uker.

Norges Eiendomsmeglerforbund mente at forskriften kunne få utilsiktede konsekvenser med dramatiske ringvirkninger for norsk økonomi. Dersom tinglysningen stenges ned vil det ikke bare ramme eiendomsmarkedet, men også kredittmarkedet. Det vil ikke være mulig å gjennomføre eiendomstransaksjoner, tilgangen til nødvendig mellomfinansiering og refinansiering stopper opp, og regjeringens lånegarantiordning for bedrifter i korona-krise vil ikke kunne effektueres. Det vil ramme både husholdninger og bedrifter hardt, og har potensielt store samfunnsmessige ringvirkninger. Derfor må myndighetene i det lengste sørge for omdisponering av personell dersom Kartverket skulle bli hardt rammet av korona-sykdom, og beslutningsmyndigheten må ligge i regjeringsapparatet som har ansvaret for helheten.

Finansdepartementet, Finanstilsynet, Finans Norge og Norges Bank delte NEFs syn. Etter en gjennomgang av høringsuttalelsene valgte KMD å utsette forlaget inntil videre.

I en uttalelse til E24 gir administrerende direktør Carl O. Geving utrykk for at Norges Eiendomsmeglerforbund er glad for å høre at forskriften nå likevel ikke fremmes.

– Det viser at demokratiet fungerer. Høringsprosesser er viktige når man har dårlig tid, og det er tydelig at også statsråden ser sammenhengen her. Det er jeg glad for, sier Geving til E24.no.

Les også: Norges Bank, Finans Norge og Eiendomsmeglerforbundet slår alarm om hasteforslag fra regjeringen

Print Friendly, PDF & Email

NEF på kartet

Kontakt oss

Norges Eiendomsmeglerforbund
Apotekergata 10
0180 Oslo

Telefon: 22 54 20 80
E-post: firmapost@nef.no
Ansatte: Se ansatte i NEF
Pressekontakter: Se oversikt

RSS Ledige stillinger

  • En feil oppstod, som antagelig betyr at strømmen er nede. Prøv igjen senere.

Viktig når du redigerer profilen:

Her kan du deler av profilen din og legge til informasjon om deg. Du kan også endre passord for innlogging til Min NEF.

Her er noen små kommentarer knyttet til feltene:

Bilde: Last opp for å vises på "Finn eiendomsmegler" på NEFs forbrukersider.

Vises på Finn eiendomsmegler: Kryss av her for at du vises i eiendomsmegleroversikten for bolig/fritidsboliger på NEFs forbrukersider. (Vil være aktuelt for de fleste, men kanskje ikke for de som kun jobber administrativt, med oppgjør eller med næring.

Tittel: Velg en av våre forhåndsutfylte, eller velg "Annet" for å skrive inn egen tittel.
NB: Du skriver inn tittelen i linjen under der det står "Annet". Husk "MNEF" til slutt!

Profilsidelink: Legg inn lenken til din kontakt-/profilside hos din arbeidsgiver. Denne lenken vil vises i "Finn eiendomsmegler" på NEFs forbrukersider, slik at forbrukere kan lese mer om deg.

Andre endringer gjøres av NEF sekretariat. Send oss en epost: firmapost@nef.no