Tre tips mellom slagene

Bergen er en by med uante muligheter, men når du kommer på landsmøtet til Norges Eiendomsmeglerforbund 23.-25. mai har du begrenset tid i forhold til hva du kan få med deg av byens tilbud mellom kurs, landsmøtet og de sosiale aktivitetene. For at det skal bli lettere å velge har vi har likevel fått «Visit Bergen» til å sette opp tre tips på hva du kan få med deg under tiden i vestlandshovedstaden.

Av: «Visit Bergen»

Bryggen

Ta en spasertur i trange smau mellom de skjeve husene og kjenn duften av gammel fuktig treverk og dampen fra solstrålene som varmer opp regndråpene på bakken. Når solen titter frem, blir det et yrende folkeliv på Bryggen. Folk som sitter og nyter en kopp kaffe ved uterestaurantene og caféene, eller folk som er der bare for å oppleve synet av båtlivet og de historiske bygningene som bader i solskinn, med Ulriken og gondolbanen Ulriken643 i bakgrunnen. En spasertur mellom de skjeve bygningene vitner om livet på Bryggen i Middelalderen. En fornemmelse av fortidens slit og strev, høytid og fest. En viktig del av Bergens historie kan faktisk oppleves i de trange smauene og bakgatene, der mye er bevart eller gjenreist slik det var. Bryggen består av 61 fredede bygninger, og befinner seg på UNESCOs liste over verdens kulturarv. En tur innom Hanseatisk museum, Bryggen Museum og Theta museet gir det et dypere innblikk i Bryggens historie, hva stedet har betydd for byen og for Norge.

Det historiske Fisketorget

Midt i hjertet av byen mellom de syv fjell ligger Norges mest kjente og berømte utendørsmarked. Fisketorget i Bergen har helt siden 1200-tallet vært et møtested for kjøpmenn, fiskere, lokalbefolkning og turister. I sommermånedene (mai til oktober) kan du spasere gjennom Fisketorget og få vann i munnen av duften fra nykokte reker og krabber. Sett deg gjerne ned en solskinnsdag på et av serveringsstedene og bestill en av dagens spesialiteter – en smaksopplevelse du sent vil glemme.

Program og påmelding til NEFs landsmøte/vårkonferanse finner du her.

Fra bysentrum til høyfjell på 5 minutter

På en rolig solskinnsdag er en vandretur på en av Bergens syv fjell et must. Bare 150 meter unna Bryggen og Fisketorget ligger Fløibanen, en skinnegående kabelbane som tar deg 320 meter opp til toppen av Fløyen. Selve Fløibanen er en av Norges mest kjente turistattraksjoner, og på toppen venter et fantastisk utsiktspunkt over byen, der du kan se alt fra hus, biler og mennesker i Bergens gater like under føttene dine, til fjellene og havet i det fjerne.

På Fløyen er det et mangfoldig aktivitetstilbud for hele familien, med blant annet lekeplass, kiosk, gode grill- og rastemuligheter og ærverdige Fløien Folkerestaurant. Fløyen er også startpunktet for en rekke flotte vandreturer; alt fra den korte spaserturen inn til idylliske Skomakerdiket til fjellturen som tar deg over Vidden til Ulriken – Bergens høyeste fjell.

I likhet med Fløyen, slipper du å gå i motbakker for å besøke Ulriken. Ulriken643 eller Ulriksbanen som den også kalles, er en storslått naturopplevelse, og utsikten er helt spesiell på en solskinnsdag. Fra toppen ved Ulriksmasten er det bare å nyte den fantastiske utsikten. Du har ikke vært i Bergen før du har vært på et av de syv fjellene, heter det. Ulriken643 og Fløibanen gjør byfjellene og høyfjellsopplevelser tilgjengelig for alle.

Artikkelen ble først publisert i Eiendomsmegleren 1 2018.

Print Friendly, PDF & Email

NEF på kartet

Kontakt oss

Norges Eiendomsmeglerforbund
Apotekergata 10
0180 Oslo

Telefon: 22 54 20 80
E-post: firmapost@nef.no
Ansatte: Se ansatte i NEF
Pressekontakter: Se oversikt

RSS Ledige stillinger

  • En feil oppstod, som antagelig betyr at strømmen er nede. Prøv igjen senere.

Viktig når du redigerer profilen:

Her kan du deler av profilen din og legge til informasjon om deg. Du kan også endre passord for innlogging til Min NEF.

Her er noen små kommentarer knyttet til feltene:

Bilde: Last opp for å vises på "Finn eiendomsmegler" på NEFs forbrukersider.

Vises på Finn eiendomsmegler: Kryss av her for at du vises i eiendomsmegleroversikten for bolig/fritidsboliger på NEFs forbrukersider. (Vil være aktuelt for de fleste, men kanskje ikke for de som kun jobber administrativt, med oppgjør eller med næring.

Tittel: Velg en av våre forhåndsutfylte, eller velg "Annet" for å skrive inn egen tittel.
NB: Du skriver inn tittelen i linjen under der det står "Annet". Husk "MNEF" til slutt!

Profilsidelink: Legg inn lenken til din kontakt-/profilside hos din arbeidsgiver. Denne lenken vil vises i "Finn eiendomsmegler" på NEFs forbrukersider, slik at forbrukere kan lese mer om deg.

Andre endringer gjøres av NEF sekretariat. Send oss en epost: firmapost@nef.no