Boligprisene i mars: Opp i Oslo, ned i de andre store byene

boligprisene mars 2017

Påsken til tross. Boligprisene steg med 0,5 prosent i mars 2018. Men litt mindre enn vanlig. Flere av de store byene hadde derimot nedgang. Salgstiden går nå nedover på landsbasis.

Boligprisstatistikken for mars 2018 fra EiendomNorge og Eiendomsverdi viser at boligprisene på landsbasis steg med 0,5 prosent i mars. Men bildet er blandet.

For mens Oslo har en hyggelig prisoppgang på 1,7 prosent i mars, har de andre store byene en nedgang. Størst er nedgangen i Trondheim med 1,1 prosent fra februar.

Les også: 9 tips om bolig og skatt til skattemeldingen

Tydelig stemningsskifte

Til tross for geografiske forskjeller, mener NEFs administerende direktør Carl O. Geving at tallene er gode:

– Antallet omsetninger viser at markedet er robust og at det god balanse, men at det også er klare geografiske forskjeller. Vi er på kort sikt imidlertid bekymret for at prisene i Oslo kan skyte fart mer enn vi ønsker, sier administrerende direktør i Norges Eiendomsmeglerforbund Carl O. Geving.

– Det har vært et tydelig stemningsskifte i boligmarkedet de siste månedene med mange omsetninger og positiv prisutvikling i store deler av landet, men det er også områder på Sør- og Vestlandet hvor trenden den siste måneden har vært negativ, kommenterer Geving.

Robust: -Antallet omsetninger viser at markedet er robust og at det god balanse, sier NEFs Carl O. Geving

Færre men raskere salg i påskemåneden

Påsken var i år i mars, og det spiller inn på antall boliger solgt. Det ble solgt 6.632 brukte boliger i Norge i mars i år. Det er 18,1 prosent færre enn mars i fjor. Men selv om påsken i år var i mars, er totalsalget for året bare 3,1 prosent ned.

Samtidig går salgstiden for boliger nå ned på landsbasis. Fra 54 dager i februar til 49 dager i snitt i mars. Men dette er fortsatt godt over de tidligere årene, da salgstiden for mars har ligget mellom 35 og 41 dager i snitt på landsbasis.

Les også: Økning av sekundærboliger i Oslo i 2017

 

– Det er knyttet usikkerhet til effekten av varslede renteøkninger og nyproduserte boliger som kommer inn i markedet i løpet av høsten. De aller fleste av oss er tjent med et forutsigbart boligmarked uten de store svingningene ettersom dette både påvirker vår daglige situasjon og våre planer for framtiden, sier Carl O. Geving.

Prisutviklingen i de store byene for mars 2018:

(Utviklingen siste 12 måneder i parentes.)

Oslo: 1,7 % (-6,6 %)

Kristiansand: -1,1 % (-2,6 %)

Stavanger og omegn: -0,9 % (-0,4 %)

Bergen: -0,2 % (-3,2 %)

Trondheim: -1,1 % (-2,6 %)

 

Saken oppdateres

 

 

 

Se mer: På våre forbrukersider Bolig360.no finner du stor boligprisoversikt hvor du kan se hva boligene ble solgt for. Les mer her!

Print Friendly, PDF & Email

NEF på kartet

Kontakt oss

Norges Eiendomsmeglerforbund
Apotekergata 10
0180 Oslo

Telefon: 22 54 20 80
E-post: firmapost@nef.no
Ansatte: Se ansatte i NEF
Pressekontakter: Se oversikt

RSS Ledige stillinger

  • En feil oppstod, som antagelig betyr at strømmen er nede. Prøv igjen senere.

Viktig når du redigerer profilen:

Her kan du deler av profilen din og legge til informasjon om deg. Du kan også endre passord for innlogging til Min NEF.

Her er noen små kommentarer knyttet til feltene:

Bilde: Last opp for å vises på "Finn eiendomsmegler" på NEFs forbrukersider.

Vises på Finn eiendomsmegler: Kryss av her for at du vises i eiendomsmegleroversikten for bolig/fritidsboliger på NEFs forbrukersider. (Vil være aktuelt for de fleste, men kanskje ikke for de som kun jobber administrativt, med oppgjør eller med næring.

Tittel: Velg en av våre forhåndsutfylte, eller velg "Annet" for å skrive inn egen tittel.
NB: Du skriver inn tittelen i linjen under der det står "Annet". Husk "MNEF" til slutt!

Profilsidelink: Legg inn lenken til din kontakt-/profilside hos din arbeidsgiver. Denne lenken vil vises i "Finn eiendomsmegler" på NEFs forbrukersider, slik at forbrukere kan lese mer om deg.

Andre endringer gjøres av NEF sekretariat. Send oss en epost: firmapost@nef.no