oslo-luftfoto2

Svakt fall i boligprisene

Boligprisene sank i gjennomsnitt med med 0,2 prosent i Norge i juni.

Boligprisene er nå 10,1 prosent høyere enn for ett år siden, viser statistikken fra Eiendom Norge, Finn.no og Eiendomsverdi.

Carl O. Geving – Foto: Joakim Karlsen

Etterspørselen etter boliger har til nå vært langt sterkere enn man kan forvente i et normalår. Nordmenn prioriterer bolig høyt, det lave rentenivået har stimulert kjøpelysten sterkt og resultatet er raske salg og rekord i antall omsetninger, sier administrerende direktør i Norges Eiendomsmeglerforbund Carl O. Geving.

Samtidig er tilbudssiden styrket de siste månedene og renteeffekten på prisene har avtatt gradvis. Oslo leder an med en moderat nedgang fjerde måned på rad. Med utsikter til renteheving i høst ligger det an til en lengre periode med moderat prisutvikling over hele landet, sier Geving videre.

Rekord i antall salg

Statistikken viser videre at det i juni ble det solgt 11.698 boliger i Norge, noe som er 5,5 prosent flere enn i tilsvarende måned i 2020. I første halvår 2021 ble det solgt 55.932 boliger i Norge, noe som er 13,2 prosent flere enn i samme periode i 2020.

Det tok i gjennomsnitt 29 dager å selge en bolig i juni 2021, ned fra 34 dager i mai. Kortest salgstid hadde Drammen m/omegn med 15 dager og lengst salgstid hadde Ålesund m/omegn med 36 dager.

Fortsatt nedgang i Oslo

Prisnedgangen fortsatt for fjerde måned på rad i Oslo hvor den gikk ned med -0,4 prosent. I Bergen gikk prisene ned med -0,6 prosent, mens de steg i både Stavanger og Trondheim med 0,9 prosent.

Del artikkel