SSB: Rekordmange omsetninger av eiendom

Forrige kvartal ble det omsatt eiendom for 130 milliarder kroner, noe som er den høyeste omsetningsverdien som er registrert i løpet av et kvartal.

Nye tall fra Statistisk sentralbyrå viser at det i 3. kvartal var 51 000 omsetninger av fast eiendom. Det er 650 flere enn i samme kvartal i 2017, og hadde en økning i samlet verdi med 7 prosent. Boligeiendommer og fritidseiendommer utgjorde 90 prosent av antall omsetninger av fast eiendom.

Gjennomsnittsboligen på eiet tomt som ble omsatt kostet 3,8 millioner kroner, mens gjennomsnittet for bolig på festet tomt var 3,2 millioner kroner.

Flere salg i borettslag

Antallet omsetninger av boliger i borettslag økte også i 3. kvartal. Her ble det omsatt 9 500 boliger, noe som er en økning på 8 prosent fra 3. kvartal 2017. Gjennomsnittlig totalpris per bolig var 2,9 millioner kroner, hvorav fellesgjeld utgjorde 341 000 kroner per omsetning. Det var dyrest å kjøpe bolig i borettslag i Oslo. I gjennomsnitt var totalprisen per omsetning 3,8 millioner kroner i hovedstaden, skriver SSB.

Økt salg av fritidseiendommer

Det var også en økning i salget av fritidseiendommer i 3. kvartal.  Det ble det totalt omsatt 3 800 bebygde fritidseiendommer, noe som er en økning på fire prosent sammenlignet med samme kvartal i fjor. Gjennomsnittlig kjøpesum per omsatt fritidsbolig på eid tomt var 1,8 millioner, mens gjennomsnittet for fritidsbolig på festet tomt var 1,7 millioner kroner.

 

Print Friendly, PDF & Email

NEF på kartet

Kontakt oss

Norges Eiendomsmeglerforbund
Apotekergata 10
0180 Oslo

Telefon: 22 54 20 80
E-post: firmapost@nef.no
Ansatte: Se ansatte i NEF
Pressekontakter: Se oversikt

RSS Ledige stillinger

  • En feil oppstod, som antagelig betyr at strømmen er nede. Prøv igjen senere.

Viktig når du redigerer profilen:

Her kan du deler av profilen din og legge til informasjon om deg. Du kan også endre passord for innlogging til Min NEF.

Her er noen små kommentarer knyttet til feltene:

Bilde: Last opp for å vises på "Finn eiendomsmegler" på NEFs forbrukersider.

Vises på Finn eiendomsmegler: Kryss av her for at du vises i eiendomsmegleroversikten for bolig/fritidsboliger på NEFs forbrukersider. (Vil være aktuelt for de fleste, men kanskje ikke for de som kun jobber administrativt, med oppgjør eller med næring.

Tittel: Velg en av våre forhåndsutfylte, eller velg "Annet" for å skrive inn egen tittel.
NB: Du skriver inn tittelen i linjen under der det står "Annet". Husk "MNEF" til slutt!

Profilsidelink: Legg inn lenken til din kontakt-/profilside hos din arbeidsgiver. Denne lenken vil vises i "Finn eiendomsmegler" på NEFs forbrukersider, slik at forbrukere kan lese mer om deg.

Andre endringer gjøres av NEF sekretariat. Send oss en epost: firmapost@nef.no