Rekordsterk boligprisvekst

Boligpriser febuar

Boligprisene i Norge steg i gjennomsnitt med 2 prosent i februar. Dette er en av de sterkeste februarmånedene i det norske boligmarkedets historie.

Korrigert for sesongvariasjoner viser statistikken til Eiendomsverdi, Eiendom Norge og Finn.no at prisen steg prisene 1,3 prosent. den viser videre at boligprisene er nå 9,7 prosent høyere enn for ett år siden.

Boligprisveksten er normalt sterkest tidlig i året, men den utviklingen vi ser nå er langt sterkere enn forventet. Dette er uheldig fordi det skaper fallhøyde i markedet. Vi vil advare folk mot å kjøpe over evne i den tro at boligprisveksten er ustoppelig. Dette gjelder spesielt i Oslo hvor mange budrunder tar helt av på grunn av underskudd på den type boliger folk flest etterspør, sier administrerende direktør i Norges Eiendomsmeglerforbund Carl O. Geving. 

Noen flere salg, færre lagt ut

I februar ble det solgt 7.393 boliger i Norge, noe som er 3,7 prosent flere enn i tilsvarende måned i 2020. I samme måned ble det lagt ut 7.400 boliger til salgs i Norge, noe som er 2,1 prosent færre enn i samme måned i 2020.

Det vil komme flere boliger i markedet de neste månedene og vi tror at markedet nasjonalt vil modereres utover våren, men vi er bekymret for Oslo hvor det kan ligge an til en lengre periode med ubalanse og prispress. Usikkerheten ligger i en vedvarende situasjon med tøffe koronatiltak og en renteeffekt som ebber ut og etter hvert etterfølges av en svak renteoppgang som kan endre stemningen i markedet. De som kjøper i dette markedet bør være langsiktige og ta høyde for at det kan komme en priskorreksjon i løpet av åre, sier administrerende direktør i Norges Eiendomsmeglerforbund Carl O. Geving. 

Sterkest og raskest i Oslo

Oslo peker seg ut som et av områdene som både har sterk prisvekst og raskeste omsetningstid. I februar hadde Oslo med en sesongkorrigert oppgang på 2,4 prosent. Svakest sesongkorrigert prisutvikling hadde Tønsberg m/Færder med en oppgang på 0,3 prosent.

Sterkest utvikling de siste 12 måneder hadde Oslo med en oppgang på 15,2 prosent. Tromsø hadde den svakeste utviklingen de siste 12 månedene med en oppgang på 5,6 prosent.

Situasjonen i Oslo viser den nære sammenhengen mellom lave rentenivåer og lave tilbudsnivåer. For å unngå de store prissvingningene vi nå er vitne må det bygges mange flere boliger av en størrelse, kvalitet og pris flere har råd til. Derfor må boligpolitikken i Oslo vies stor oppmerksomhet i tiden som kommer, sier administrerende direktør i Norges Eiendomsmeglerforbund Carl O. Geving. 

Kortest salgstid hadde Oslo med 18 dager og lengst salgstid hadde Tromsø med 78 dager.

Print Friendly, PDF & Email

NEF på kartet

Kontakt oss

Norges Eiendomsmeglerforbund
Apotekergata 10
0180 Oslo

Telefon: 22 54 20 80
E-post: firmapost@nef.no
Ansatte: Se ansatte i NEF
Pressekontakter: Se oversikt

RSS Ledige stillinger

  • En feil oppstod, som antagelig betyr at strømmen er nede. Prøv igjen senere.

Viktig når du redigerer profilen:

Her kan du deler av profilen din og legge til informasjon om deg. Du kan også endre passord for innlogging til Min NEF.

Her er noen små kommentarer knyttet til feltene:

Bilde: Last opp for å vises på "Finn eiendomsmegler" på NEFs forbrukersider.

Vises på Finn eiendomsmegler: Kryss av her for at du vises i eiendomsmegleroversikten for bolig/fritidsboliger på NEFs forbrukersider. (Vil være aktuelt for de fleste, men kanskje ikke for de som kun jobber administrativt, med oppgjør eller med næring.

Tittel: Velg en av våre forhåndsutfylte, eller velg "Annet" for å skrive inn egen tittel.
NB: Du skriver inn tittelen i linjen under der det står "Annet". Husk "MNEF" til slutt!

Profilsidelink: Legg inn lenken til din kontakt-/profilside hos din arbeidsgiver. Denne lenken vil vises i "Finn eiendomsmegler" på NEFs forbrukersider, slik at forbrukere kan lese mer om deg.

Andre endringer gjøres av NEF sekretariat. Send oss en epost: firmapost@nef.no