E_2689-01-VYC-e-02_playground_R01_Galleri

Vil revolusjonere kjøp av nye boliger

Kjøp av ny bolig innebærer også en omfattende prosess med valg av alt fra fliser til kjøkkeninnredning. Teknologiselskapet Bygr har utviklet en plattform som de mener vil revolusjonere nyboligkjøpet.

Av: Guy Montuelle, Bygr (Artikkelen ble først publisert i Eiendomsmegleren nr. 6 2020)

– Plattformen bidrar til å effektivisere og forbedre kundereisen, samtidig som den gir både selgere og kjøpere av nye boliger bedre kontroll. Målet er at alle parter som er involvert i utvikling, kjøp og salg av en ny bolig skal sitte igjen med en bedre opplevelse av prosessen, sier gründer og daglig leder i teknologiselskapet Bygr, Guy Montuelle.

Vokser kraftig

Bygr er et bergensbasert teknologiselskap som tilbyr en plattform for bedre dialog mellom alle parter i boligprosjekter – eiendomsutvikler, total- og underentreprenører, arkitekt, leverandører og ikke minst boligkjøper og megler. Gjennom den digitale plattformen kan kjøperne av boligene gjøre alle tilvalg, som for eksempel elektriske punkter, parkett, fliser på badet og til og med flytting av vegger. Slik gjør Bygr det enkelt å både styre og følge prosessen fra signering av kjøpskontrakt til ferdig bolig, samtidig som alle valg og tilvalg blir grundig dokumentert.

– Bare de siste seks månedene har vi signert avtaler med flere store boligutviklere og entreprenører. Både AF Gruppen, Lab Entreprenør, Peab, Kruse Smith og Consto er noen av de som bruker plattformen på flere av sine boligprosjekter. Vi har nå en portefølje på snart 2000 nye boliger, sier Montuelle.

Hentet kapital

Ideen til teknologiselskapet fikk han da han for noen år siden selv kjøpte nye bolig. – Jeg opplevde kjøpsprosessen som tungvint og lite oversiktlig og tenkte at dette må det gå an å gjøre bedre, sier Montuelle.
Etter å ha sjekket grundig med markedet, og fått bekreftet behovet for en bedre løsning, gikk han i gang. I begynnelsen var han og broren alene, men selskapet har det siste året vokst kraftig både når det gjelder kunder og ansatte. De teller nå ni fulltidsansatte, har hovedkontor i Bergen, samt en avdeling i Oslo.

– Vi kommer også til å ansette flere fremover, sier Montuelle.
Så godt har plattformen slått an, at flere av kundene også ønsker å være med på reisen og derfor går inn med kapital i selskapet. Nylig hentet selskapet inn 10 millioner kroner i friske midler som skal bidra til videre vekst og utvikling av teknologien.

– At tunge aktører nå kommer inn med frisk kapital gjør det mulig for oss å fortsette utviklingen av selskapet, sier Montuelle.

De som gikk inn med kapital var AF Gruppen, Construct Venture (AF Gruppen og OBOS), ByBo (Grand Invest), samt flere eksisterende aksjonærer. Innovasjon Norge har også gått inn med betydelige tilskudd. Samlet har selskapet fått inn 10 millioner kroner i frisk kapital.

Flere moduler på vei

Montuelle forteller at en ettermarkedsmodul nå er under utvikling og at denne skal lanseres om ikke lenge.

– Da vil plattformen ta hånd om en større del av kjøpsprosessen og også håndtere alt av FDV-dokumentasjon og reklamasjoner, sier Montuelle.
Han forteller at de også jobber med å utvikle en egen megler-modul, som gjør at de enkelt kan vise alle valgmuligheter allerede under visning av boligen.

– Plattformen vil da gjøre det enklere for meglerne å vise boligens fulle potensiale. Vi tror derfor at Bygr også vil bli et nyttig meglerverktøy, sier gründeren.

Med flere av landets største boligutviklere og entreprenører på kundelisten kan Montuelle tillate seg å sikte høyt på selskapets vegne.

– Potensialet for teknologien er stort og går langt utenfor Norges grenser. Det er derfor ingen hemmelighet at vi har store internasjonale ambisjoner. Vi er allerede i dialog med flere internasjonale aktører, og i løpet av 2021 planlegger vi en internasjonal lansering av Bygr, sier Montuelle.

Del artikkel