Skjermbilde 2022-11-16 kl. 09.28.39

Bo bedre med Heime

Heime er et proptech selskap med fokus på sosial bærekraft. Vi har fokus på at alt skal være enkelt å ta i bruk og at de som kjøper boligen skal bo bedre sammen med Heime. Rundt i landet i dag er Heime kredibiliteten til et levende nabolag når det satses på fellesareal som selskapslokalet, gjesteleilighet, drivhus og mobilitetsløsninger.

Av: Heime – (Artikkelen ble først publisert i Eiendomsmegleren nr. 6 2022)

Veldig mange snakker om å skape et godt nabolag og at man brenner for et godt nabolag, men hva er egentlig et godt nabolag? Det merket vi at veldig få klarte å definere. I Heime har vi funnet ut at grunnmuren for å skape et godt nabolag er 4 ting.

Enkelt

Enkelt bookingsystem som organiserer alt boligprosjektet har å tilby. I Heime er det likt uansett om du skal booke en bil, badstue, delebåt eller selskapslokalet. Det er tre trykk for å booke noe uansett hva. Har man lært det en gang har man lært det for alt. Dette er veldig viktig å tenke på når brukerne har en stor variasjon i tekniske ferdigheter.

Sosiale aktiviteter

Alle er nysgjerrige på hva som skal skje i disse fellesarealene og hvordan det kan tas i bruk. Med Heime sitt bokonsept at man skal «bo bedre sammen med Heime». Så sørger vi for at det skjer noe der i starten. Dette kan være alt fra kaffetorsdager, strikking, vinskole, fotballkamper på storskjermen, matlagning eller masse masse annet. Vår jobb er å vise hvilken hverdagsglede man kan få i fellesarealene. I snitt er det arrangert 176 aktiviteter av beboere selv årlig når de har tilgang på Heime. Rekorden ligger hos et seniorboligprosjekt med 304 aktiviteter i løpet av det forrige året. Arrangert av beboerne selv. Eldrebølgen setter helt enormt stor pris på dette.

Når Heime har satt i gang ballen tar beboerne den videre selv.

Tilhørighet til det lokale

Vi ønsker at lokale bedrifter skal komme frem hos beboerne med alt de kan tilby. Derfor gir vi bedrifter/næring 4 forskjellige valg inn i boligprosjektet. De kan ha tilbud som fremmes med live billetter, rabattkoder eller direkte integrasjon. Den fjerde er en veldig populær hos blant annet konserthus, turistforeningen nasjonalt og høyt og lavt. De får en direkte tilgang via Heime til å arrangere aktiviteter til beboerne. Eksempel Kilden konserthus i Kristiansand legger ut gratis billetter til generalprøver. Da kan Kanalbyen spasere 50 meter over til konserthuset og få med seg et gratis show. Slik inkluderer vi nabolaget og kultur i prosjekt.

Hjelpsomme nabo

Vi får beboerne til å bruke kunnskapen de selv har og hjelpe hverandre. Eksempel jeg var snekker før. Da kan jeg være en «handy nabo» du vil gjerne ikke at jeg hjelper deg med kjøkken eller bad, men jeg kan fint hjelpe med en hylle eller to. Vi ser beboere hjelpe hverandre med barnevakt, vanning av blomster når vi er Spania-flyktninger, leksehjelp for barna, hundepass, musikktimer og dagligvare handel.

Disse 4 tingene er definisjonen på det å skape et godt nabolag i Heime. Dette er selve grunnmuren som vårt bokonsept bygger opp helt fra byggestart av et boligprosjekt. Heime har også Klimaregnskap og er et enormt styreverktøy, men disse 4 tingene er starten av reisen til å Bo bedre sammen med Heime.

I dag har Heime ca 15-16.000 boliger i hele landet fra Kristiansand til Tromsø og jobber med ca. 30+ av Norges største utbyggere. Vi ser at det er en enorm satsning på sosial bærekraft. Boligkjøperen kjøper ikke bolig på nøkkeltall lengre, men hvilken følelse og hva gir prosjektet dem i hverdagen. De vil ha en bærekraftig måte å bo på.»

Del artikkel