Rekordmange førstegangskjøpere

Pressemelding fra Norges Eiendomsmeglerforbund (NEF) 21. desember 2020

Andelen førstegangskjøpere fortsetter å øke, og den siste rapporten fra NEF og Ambita viser at tredje kvartal i år er det sterkeste tredjekvartalet i tiårsperioden det finnes statistikk for. En lengre periode med relativt lav boligprisstigning har lagt bedre til rette for førstegangskjøperne, mens det har synes mindre lukrativt å investere i sekundærbolig.

Rapporten er utarbeidet av Samfunnsøkonomisk Analyse.

Etter koronautbruddet har 0-rente forsterket aktiviteten blant førstegangskjøpere. Selv om prisveksten har vært frisk i 2020 har altså førstegangskjøperen hatt høyere kjøpekraft og sterkere kjøpevilje i år. Med rekordhøye omsetningsvolumer i fjerde kvartal blir året 2020 all time high for førstegangskjøp i Norge, sier administrerende direktør i Norges Eiendomsmeglerforbund Carl O. Geving.

Det store innslaget av førstegangskjøperne bidrar faktisk til et relativt høyere press på boligtilbudet fordi de ikke har en bolig i innbytte. Det er grunn til å tro at trenden med mange førstegangskjøpere i Norge vil fortsette inn i 2021, så lenge renten forventes å være lav og boligtilbudet er tilfredsstillende de fleste steder, sier administrerende direktør i Norges Eiendomsmeglerforbund Carl O. Geving.

Sekundærboligandelen økte klart fra 2017 til 2019, men statistikken viser nå at andelen sekundærboliger har falt moderat gjennom 2020, og noe mer i Oslo enn landet ellers.

Det er kanskje litt overraskende at denne trenden ikke har snudd i tredje kvartal 2020 siden boligprisveksten er sterkere i Oslo, men vi tror at trenden før eller siden vil snu ettersom flere førstegangskjøpere vil prises ut av Oslo, sier administrerende direktør i Norges Eiendomsmeglerforbund Carl O. Geving.

Se rapport for analyse og tall:

Spørsmål kan rettes til:

Carl O. Geving – adm. dir i Norges Eiendomsmeglerforbund – 91582454

Svein Strømnes – kommunikasjonsdirektør i NEF – 93094191

Om dere ønsker kontakt med NEFs lokalrepresentanter, finner dere kontaktaktinformasjon her.

Print Friendly, PDF & Email

NEF på kartet

Kontakt oss

Norges Eiendomsmeglerforbund
Apotekergata 10
0180 Oslo

Telefon: 22 54 20 80
E-post: firmapost@nef.no
Ansatte: Se ansatte i NEF
Pressekontakter: Se oversikt

RSS Ledige stillinger

  • En feil oppstod, som antagelig betyr at strømmen er nede. Prøv igjen senere.

Viktig når du redigerer profilen:

Her kan du deler av profilen din og legge til informasjon om deg. Du kan også endre passord for innlogging til Min NEF.

Her er noen små kommentarer knyttet til feltene:

Bilde: Last opp for å vises på "Finn eiendomsmegler" på NEFs forbrukersider.

Vises på Finn eiendomsmegler: Kryss av her for at du vises i eiendomsmegleroversikten for bolig/fritidsboliger på NEFs forbrukersider. (Vil være aktuelt for de fleste, men kanskje ikke for de som kun jobber administrativt, med oppgjør eller med næring.

Tittel: Velg en av våre forhåndsutfylte, eller velg "Annet" for å skrive inn egen tittel.
NB: Du skriver inn tittelen i linjen under der det står "Annet". Husk "MNEF" til slutt!

Profilsidelink: Legg inn lenken til din kontakt-/profilside hos din arbeidsgiver. Denne lenken vil vises i "Finn eiendomsmegler" på NEFs forbrukersider, slik at forbrukere kan lese mer om deg.

Andre endringer gjøres av NEF sekretariat. Send oss en epost: firmapost@nef.no