Overraskende sterk boligprisvekst i mai

Boligprisene i Norge steg i gjennomsnitt med med 1,9 prosent i mai 2020.

Boligprisene er nå 2,5 prosent høyere enn for et år siden, viser fersk statistikk fra Eiendom Norge, Finn.no og Eiendomsverdi.

Gjeninnhentingen av norsk økonomi er godt i gang, og boligmarkedet ser ut til å gå foran. En prisvekst på 1,9 prosent i krisetid er sterkere enn forventet. Mange har forventet et dypere fall i boligmarkedet. Lite tyder på at det vil skje. Boligprisene i mai bekrefter at boligmarkedet står støtt gjennom koronakrisen, sier administrerende direktør i Norges Eiendomsmeglerforbund Carl O. Geving.

Lavere volum

Statistikken viser videre at det i mai ble det solgt 9.615 boliger i Norge, noe som er 7,7 prosent færre enn i tilsvarende måned i 2019. Så langt i år er det solgt 37.931 boliger i Norge, noe som er 5,5 prosent færre enn på samme tid i 2019.

I mai ble det lagt ut 11.217 boliger til salgs i Norge, noe som er 18,4 prosent færre enn i samme måned i 2019. Så langt i år er det lagt ut 43.294 boliger til salgs, noe som er 7,3 prosent færre enn på samme tid i fjor.

Husholdningenes kjøpekraft er god. Tidenes laveste utlånsrenter trumfer inntektsfallet i husholdningene. Antallet helt arbeidsledige har falt med 120 000 personer siden ledighetstoppen i april, og faller videre etterhvert som samfunnet gjenåpnes. Norske banker er betydelig mer solide enn ved tidligere kriser. Utlånskapasiteten er god og tilgangen på kredit er tilfredsstillende under krisen. Etterspørselen stimuleres av positive forventninger til egen økonomi og boligmarkedet, i takt med at samfunnet er i ferd med å normaliseres, sier administrerende direktør i Norges Eiendomsmeglerforbund Carl O. Geving.

Dersom den positive utviklingen fortsetter og flertallet av de permitterte kommer tilbake i arbeid i 2020, er det liten grunn til å frykte et boligprisfall av betydning. Dersom gjenninnhentingen i norsk økonomi går raskere enn forventet, kan boligmarkedet bli løftet til nye høyder av lave renter, sier administrerende direktør i Norges Eiendomsmeglerforbund Carl O. Geving.

Det tok i gjennomsnitt 54 dager å selge en bolig i mai 2020. Det er en nedgang fra 55 dager i april. Raskest salgstid hadde Oslo med 24 dager og tregest salgstid hadde Stavanger m/omegn med 68 dager.

Sterkest i Oslo

Sterkest sesongkorrigert prisutvikling i mai hadde Oslo med en oppgang på 2,2 prosent. Svakest sesongkorrigert prisutvikling hadde Romerike og Asker og Bærum med en oppgang på 0,3 prosent.

Sterkest 12 måneders vekst hadde Oslo og Ålesund m/omegn med 3,9 prosent, mens Stavanger m/omegn hadde den svakeste utviklingen de siste 12 månedene med en nedgang på 1,3 prosent.

Print Friendly, PDF & Email

NEF på kartet

Kontakt oss

Norges Eiendomsmeglerforbund
Apotekergata 10
0180 Oslo

Telefon: 22 54 20 80
E-post: firmapost@nef.no
Ansatte: Se ansatte i NEF
Pressekontakter: Se oversikt

RSS Ledige stillinger

  • En feil oppstod, som antagelig betyr at strømmen er nede. Prøv igjen senere.

Viktig når du redigerer profilen:

Her kan du deler av profilen din og legge til informasjon om deg. Du kan også endre passord for innlogging til Min NEF.

Her er noen små kommentarer knyttet til feltene:

Bilde: Last opp for å vises på "Finn eiendomsmegler" på NEFs forbrukersider.

Vises på Finn eiendomsmegler: Kryss av her for at du vises i eiendomsmegleroversikten for bolig/fritidsboliger på NEFs forbrukersider. (Vil være aktuelt for de fleste, men kanskje ikke for de som kun jobber administrativt, med oppgjør eller med næring.

Tittel: Velg en av våre forhåndsutfylte, eller velg "Annet" for å skrive inn egen tittel.
NB: Du skriver inn tittelen i linjen under der det står "Annet". Husk "MNEF" til slutt!

Profilsidelink: Legg inn lenken til din kontakt-/profilside hos din arbeidsgiver. Denne lenken vil vises i "Finn eiendomsmegler" på NEFs forbrukersider, slik at forbrukere kan lese mer om deg.

Andre endringer gjøres av NEF sekretariat. Send oss en epost: firmapost@nef.no