• Annonse
Nordvik_App-screen-1

Prisestimat på et øyeblikk

Har du noen gang vært på tur i bydeler og områder du ikke er kjent, og tenkt: Hva kostet det å bo her? Eller har du kanskje lurt på hva din egen bolig er verdt? Ved hjelp av vår nye app kan du få svaret på akkurat dette.

Boligdrømmen kan være nærmere enn du tror

– Vi tror dette må være verdens raskeste måte å få et prisestimat på en bolig. Med opplysninger om hva flere boliger i samme område, gate og bygård har blitt solgt for tidligere gir appen en pekepinn på hva boligen vil koste i dag, sier administrerende direktør i Nordvik, Martin Kiligitto.

Alt du trenger å gjøre er å laste ned appen som heter Nordvik Bolig, peke mobilkameraet mot boligen, og prisestimatet dukker opp*. Hvis du vil ha informasjon om en bolig som er langt unna, kan du bruke kartfunksjonen, å søke opp boligens adresse.

Vi nordmenn har en enorm interesse for bolig. For mange starter boligreisen med et behov for mer eller mindre plass, eller drømmen om en forandring.

Appen er derfor et nyttig verktøy både for boligkjøpere- og selgere, gjennom at man kan bli en «boligprisekspert» på områder eller bydeler man syns er mest interessante. Å se tidligere boligers solgtpriser og statistikk gjør at man lettere kan danne seg et bilde av boligmarkedet, også over tid. Det er nyttig kunnskap å ha med seg når man er på boligjakt, og man vet hva som er et “godt kjøp” i området.

Prisestimat eller verdivurdering?

Selv om appen er et godt verktøy for å få et prisestimat, er det ikke en erstatning for verdivurderinger. En verdivurdering forutsetter gjennomgang og vurdering av hver enkelt bolig, utført av en eiendomsmegler. Appen er derfor et tilskudd til boliginteresserte og de som er på boligjakt.

– God faglig rådgivning, tillit, innsats og trygghet kan ikke digitaliseres. Men denne appen kan gjøre forberedelsene og selve boligsalget bedre, og mer tilgjengelig, sier Kiligitto.

Last ned appen du også

Appen ligger nå tilgjengelig for gratis nedlasting i App Store og Google Play.

*Obs: Kamerafunksjonen der man peker mobilen opp mot et hus fungerer foreløpig kun for iOS. Enn så lenge kan man kartfunksjonen og få opp prisestimater.