Øker trolig renten i mars

Norges Bank holder renten uendret på 0,5 prosent, men signaliserer samtidig at renten settes opp på neste rentemøte i mars.

– Slik vi nå vurderer utsiktene og risikobildet, vil styringsrenten mest sannsynlig bli satt opp i mars, sier sentralbanksjef Øystein Olsen i en pressemelding.

I sine vurderinger skriver Norges Bank at den underliggende inflasjonen har steget mer enn ventet og er nå nær inflasjonsmålet. Komiteen som setter renten vurderer det slik at hensynet til å stabilisere inflasjonen rundt målet på noe sikt tilsier at styringsrenten økes mot et mer normalt nivå.

Høyere bokostnader

Når renten på sikt skal oppover vil det også føre til høyere bokostnader. Norge Eiendomsmeglerforbund oppfordrer boligkjøpere å ta høyde for dette når de går inn i budrunder.

– Inflasjonen ser ut til å feste seg på et høyere nivå enn sentralbanken har tatt høyde for ved tidligere rentesetting. Det øker risikoen for at utlånsrentene på sikt vil stige noe mer enn tidligere prognoser, og føre til høyere bokostnader enn mange har tatt høyde for. De som nå planlegger boligkjøp bør derfor ta høyde for en slik utvikling, og sette en økonomisk ramme for boligkjøp som de holder seg til, sier administrerende direktør i Norges Eiendomsmeglerforbund, Carl O. Geving.

– Årets første kvartal er ofte den mest hektiske perioden i boligmarkedet, med sterkere prisvekst enn resten av året. Vårt råd er at man bør unngå å la seg rive med i en budrunde som sprenger prisrammen man har satt seg på forhånd, Geving videre.

Print Friendly, PDF & Email

NEF på kartet

Kontakt oss

Norges Eiendomsmeglerforbund
Apotekergata 10
0180 Oslo

Telefon: 22 54 20 80
E-post: firmapost@nef.no
Ansatte: Se ansatte i NEF
Pressekontakter: Se oversikt

RSS Ledige stillinger

  • En feil oppstod, som antagelig betyr at strømmen er nede. Prøv igjen senere.

Viktig når du redigerer profilen:

Her kan du deler av profilen din og legge til informasjon om deg. Du kan også endre passord for innlogging til Min NEF.

Her er noen små kommentarer knyttet til feltene:

Bilde: Last opp for å vises på "Finn eiendomsmegler" på NEFs forbrukersider.

Vises på Finn eiendomsmegler: Kryss av her for at du vises i eiendomsmegleroversikten for bolig/fritidsboliger på NEFs forbrukersider. (Vil være aktuelt for de fleste, men kanskje ikke for de som kun jobber administrativt, med oppgjør eller med næring.

Tittel: Velg en av våre forhåndsutfylte, eller velg "Annet" for å skrive inn egen tittel.
NB: Du skriver inn tittelen i linjen under der det står "Annet". Husk "MNEF" til slutt!

Profilsidelink: Legg inn lenken til din kontakt-/profilside hos din arbeidsgiver. Denne lenken vil vises i "Finn eiendomsmegler" på NEFs forbrukersider, slik at forbrukere kan lese mer om deg.

Andre endringer gjøres av NEF sekretariat. Send oss en epost: firmapost@nef.no