Woman entering door with the Defigo intercom

Nøkkelfri adgang for en enklere hverdag

Utviklingen av smarte løsninger for hjemmet har hatt store fremskritt de siste årene. I utviklingen av slike «smart house» løsninger er det hovedfokus på å bruke teknologi og kommunikasjon mellom forskjellige teknologier for å skape tryggere, smartere, mer effektive og bærekraftige boliger til fordel for alle.

Av: Hildur Smaradottir, CEO Defigo – Artikkelen ble først publisert i Eiendomsmegleren nr. 2 2022

Hildur Smaradottir

Det å kunne åpne dørene til våre hjem på en enklere, smartere og tryggere måte enn før er sentralt i den smarthjem utviklingen som har skjedd de siste årene. Vi ønsker ikke lenger å bruke nøkkelen, en 6000 år gammel «teknologi», ei heller bære rundt på nøkler, men heller bruke vårt viktigste verktøy i hverdagen for å låse oss inn i hjemmene våre. Mobiltelefonen.

Hvorfor digital, nøkkelfri adgang?

I en verden hvor vi tar hånd om en større og større del av livene våre med mobilen kjennes det kunstig å fortsatt måtte bruke og bære på fysiske nøkler i hverdagen. Her er noen av de viktigste grunnene til at digitalisering av adgang er en smart mulighet i 2022.

Effektivisering

Det er vanligvis eiendomsbesittere og eller styret i et borettslag som står for

innhenting og utdeling av nøkler til boligeiere eller leietakere som flytter inn og ut. De er også ansvarlige for å erstatte nøkler når de blir borte, og en beboer ikke kommer inn i bygget. Ved bruk av digitale adgangssystemer er det enkelt å legge til en ny boligeier eller leietaker i systemet og automatisk tildele mobilnøkler til eiendommen. Det samme kan gjøres når en håndverker blir tilkalt for å utføre vedlikehold på eiendommen. Da kan vedkommende få midlertidig, tidsbegrenset tilgang. Med digital adgangskontroll kan man redusere tiden som brukes på administrering av adgang med opp til 95%.

Sikkerhet

Med digital administrasjon av adgang og digitale nøkler har boligeiere og borettslag mye bedre kontroll over hvem som har adgang til boligen til enhver tid. Når en beboer flytter ut eller inn kan adgang tas og gis i sanntid. Med nøkkelfri adgang er problemet med systemnøkler på avveie borte for alltid.

Bedre brukeropplevelse

Boligeiere og leietakere ønsker ikke lenger å måtte bruke nøkler eller plastkort for å låse seg inn på eiendommen. De ønsker en så sømløs hverdag som mulig hvor mobilen fungerer som en nøkkel helt fra hovedinngangen og inn til leiligheten.

Bærekraft

Å kjøre til og fra eiendommen for å hente og returnere nøkler både når eiendom skal selges men også i en virkelighet hvor nøkler er hyppig på avveie, er en jobb som krever mye transport. Ved å administrere adgang digitalt og minimere transport i forbindelse med administrasjon av adgang spares det minst 0.5 tonn med Co2 utslipp per bygg per år.

Fordelen med et digitalt adgangssystem for eiendomsmeglere

Eiendomsmeglere har i en travel hverdag veldig mange arbeidsoppgaver og fordelene med digital, nøkkelfri adgang er mange.

  • På en eiendom med digital adgang kan du enkelt få nøkkelen til bygget og boligen på mobilen. Med et digitalt adgangskontrollsystem som for eksempel Defigo får du i en mobil app enkel oversikt over alle bygg og dører du har adgang til og slipper å måtte tenke på om du har med nøklene og å hente nøklene på kontoret når de blir glemt igjen.
  • På eiendomsmeglerkontoret kan det være en stor fordel å kunne slippe utdeling og administrasjon av fysiske nøkler. Med nøkkelfri adgang kan eiendomsmeglere på en enkel måte slippe inn på de respektive kontorene ved å kun bruke mobilen.
  • Med videobasert, digital porttelefon kan du enkelt ta imot og slippe inn kunder som kommer på visning med mobilen. På kontoret kan du slippe inn kunder som er tidlig ute til et møte uten å måtte være fysisk til stede.

Fakta:

Digitale, nøkkelfrie adgangssystemer bidrar til en sømløs brukeropplevelse og en morsommere og ikke minst tryggere hverdag for boligeiere, leietakere og eiendomsmeglere. Slike systemer løfter eiendommen inn i det 21. århundret og reduserer tiden som brukes på administrative oppgaver samtidig som de gjør eiendommen mer attraktiv for de som er på utkikk etter ny bolig og leietakere. Med Defigo sin nøkkelfrie, digitale adgangskontroll brukes mobilen som nøkkel, adgang administreres i et enkelt nettbasert grensesnitt og med en videobasert porttelefon kan beboere alltid se hvem som ringer på. Ta kontakt for å høre mer – contact@getdefigo.com

 

Del artikkel