Moderat stigning i boligprisene

  • Av: Svein Strømnes
  • 3. april 2019
  • Nyheter

Boligprisene steg med 0,7 prosent nominelt forrige måned. Korrigert for sesongvariasjoner steg prisene med 0,3 prosent.

Boligprisene er nå 3,2 prosent høyere enn for et år siden, viser ny statistikk fra Finn.no, Eiendomsverdi og Eiendom Norge.

– Det er god stemning i boligmarkedet fordi folks relative kjøpekraft er høyere enn på lenge og utbudet av boliger er godt. Boligprisene er tilbake på omtrent samme nivå som for to år siden og synes å være stabilisert for en tid framover, samtidig som lønnsinntektene har økt og de økonomiske utsiktene for husholdningene er gode, sier administrerende direktør i Norges Eiendomsmeglerforbund Carl O. Geving.

– Som vanlig er de regionale forskjellene relativt store. Prisdriverne er noe sterkere i Oslo som ofte preges av større volatilitet i markedet, og tross lavere innvandring er Oslo under et stabilt høyt befolkningspress. Omsetningstakten er nå raskere i Oslo en på lang tid, sier Carl O. Geving.

Høy omsetning

I mars ble det solgt 7.824 boliger i Norge, noe som er 18,0 prosent flere enn i tilsvarende måned i 2018,- Mye av denne økningen skyldes trolig at påsken i fjor var i mars, mens den i år faller i april. I mars ble det lagt ut 10.120 boliger til salgs i Norge, noe som er 30,9 prosent flere enn i samme måned i 2018.

Lang omsetningstid

Det tok i gjennomsnitt 52 dager å selge en bolig i mars 2019, noe som er tre dager mer enn i mars 2018. Raskest salgstid hadde Oslo med 24 dager og tregest salgstid hadde Kristiansand med 82 dager.

Positiv vekst i hele landet

Ved utgangen av mars var 12 måneders veksten positiv i alle deler av Norge. Sterkest 12 måneders vekst hadde Asker/Bærum med 6,1 prosent, mens Trondheim hadde den svakeste 12 måneders veksten med en oppgang på 0,7 prosent. Sterkest sesongkorrigert utvikling i mars hadde Bergen på 1,5 prosent. Svakest sesongkorrigert utvikling hadde Hamar m/Stange med en nedgang på 1,3 prosent.

– Framover er det en viss spenning knyttet til markedseffekten dersom sentralbanken hever styringsrenten nok en gang før sommeren. I en periode med godt boligutbud kan renten komme til å bite noe sterkere på boligprisene enn den første rentehevingen, sier Carl O. Geving.

 

Print Friendly, PDF & Email

NEF på kartet

Kontakt oss

Norges Eiendomsmeglerforbund
Apotekergata 10
0180 Oslo

Telefon: 22 54 20 80
E-post: firmapost@nef.no
Ansatte: Se ansatte i NEF
Pressekontakter: Se oversikt

RSS Ledige stillinger

  • En feil oppstod, som antagelig betyr at strømmen er nede. Prøv igjen senere.

Viktig når du redigerer profilen:

Her kan du deler av profilen din og legge til informasjon om deg. Du kan også endre passord for innlogging til Min NEF.

Her er noen små kommentarer knyttet til feltene:

Bilde: Last opp for å vises på "Finn eiendomsmegler" på NEFs forbrukersider.

Vises på Finn eiendomsmegler: Kryss av her for at du vises i eiendomsmegleroversikten for bolig/fritidsboliger på NEFs forbrukersider. (Vil være aktuelt for de fleste, men kanskje ikke for de som kun jobber administrativt, med oppgjør eller med næring.

Tittel: Velg en av våre forhåndsutfylte, eller velg "Annet" for å skrive inn egen tittel.
NB: Du skriver inn tittelen i linjen under der det står "Annet". Husk "MNEF" til slutt!

Profilsidelink: Legg inn lenken til din kontakt-/profilside hos din arbeidsgiver. Denne lenken vil vises i "Finn eiendomsmegler" på NEFs forbrukersider, slik at forbrukere kan lese mer om deg.

Andre endringer gjøres av NEF sekretariat. Send oss en epost: firmapost@nef.no