Ida Schjølberg er månedens meglerprofil i NEF

Månedens meglerprofil: Ida Schjølberg

La oss bli bedre kjent med månedens meglerprofil!

Dette intervjuet ble først publisert i Eiendomsmegleren, utg. 2 2024.

Navn: Ida Schjølberg
Arbeidssted: Eiendomsmegler 1 Drammen
Alder? 27 år
Sivilstatus, barn? Gift med jobben, ingen barn
Sist leste bok? Salgsoppgave? Neida. Men jeg leser ikke så mange bøker, hører mest på podcast, så sist leste bok husker jeg ikke.
Favoritt TV-program? The Office. Det er min ”go to”, som alltid surrer i bakgrunnen når jeg er hjemme.
Favorittmusikk? Der er det vidt spekter for min del. Akkurat nå har jeg litt opphengt i Spicy Margarita fra Jason Derulo og Michael Buble. Jeg var akkurat på ferie og da spilte denne på repeat, så den drar meg tilbake til varmen.
«Favorittdings»? Det må være Airpodsene mine. De er alltid med uansett hvor jeg går. På trening, på jobb, hjemme.
Kjører? Ja. Som megler i Drammen er man avhengig av bil, her kan det være lange avstander fra kontoret og til befaring/visning.

Hvor mange timer jobber du i uken? Det varierer veldig ut ifra årstider og hvor stor pågang det er på de aktuelle boligene jeg har ute for salg. Noen uker jobber jeg «normale» arbeidstider og andre uker kan det være ekstremt lange dager, hvor jeg starter kl 08 og er hjemme kl 21.

Hva gjør du for å koble av? Jeg trener hver morgen før jobb, jeg elsker den egentiden jeg får da, i tillegg til at jeg våkner litt mer og er klar for en ny dag. I tillegg er sosialisering viktig for meg, jeg er med venner så ofte jeg kan.

Hva er din beste idrettsprestasjon? Jeg har aldri konkurrert aktivt i idrett. Jeg har spilt håndball som ung. Familien har hest, så jeg har ridd mye. Men sånn direkte idrettsprestasjon kan jeg ikke skryte på meg.

Etter en god middag; hva er ditt desserttips? Iskrem. Det er godt og enkelt. En kan lage flere varianter ut av dette avhengig av type topping og smak på isen. Jeg er ingen mesterkokk, som man kanskje forstår.

Beste reisemål? Jeg er veldig glad i å reise i Norge. Jeg liker norsk natur, alt fra ved vannet med svaberget til fjellturer på vidda. Hvis jeg skal tenke utlandet så må det nok bli Roma, jeg syntes det er så mye fin arkitektur og god mat der.

Har du noen dårlige sider? Jeg kan bli litt stresset og må jobbe med å beholde roen når det koker skikkelig. Perfekt for en megler det.. Jeg har fått bra med eksponeringsterapi gjennom jobben.

Hva er den beste avgjørelsen du har tatt? Hm, det var et godt spørsmål. Det må kanskje være å takke ja til Eiendomsmegler 1. Jeg har fått så mange fine kollegaer rundt meg, som også har blitt til gode venner av meg på privaten. De er jeg takknemlige for!

Hvor mange ganger har du flyttet? Det har faktisk blitt en del ganger. Jeg har totalt flyttet 5 ganger, men skal flytte igjen til sommeren, så da blir det 6. gangen. Jeg har flyttet 2 ganger mens jeg bodde i Oslo under studietiden. Videre har jeg flyttet 2 ganger i Drammen mens jeg har leid. Så kjøpte jeg bolig og flyttet til Drammen sentrum. Nå har jeg kjøpt en litt større leilighet i Drammen sentrum og flytter rett over veien for der jeg bor i dag.  

Hvilken «floskel» irriterer deg i et prospekt? Jeg jobber med å venne meg til alle vedleggene som må med i salgsoppgaven nå om dagen. Jeg er redd for at det blir så mye at kundene ikke får med seg det som faktisk er det viktigste. I tillegg skal vi jo skrive informasjonen fra disse vedleggene i salgsoppgaven på en forståelig måte, så vedlegget blir litt smør på flesk – da jeg tror mange sliter med å tolke vedleggene som gjerne også har en litt rar utforming og kan virke uforståelig. Men selvsagt syntes jeg mange av vedleggene er essensielle å ha med, bare ikke alle.

Hva er dine personlige erfaringer med eiendomsmeglere? Jeg skal selge for første gang nå i mai, men har erfaring fra kjøp og visninger. Min erfaring er generelt ganske god. De fleste meglere jeg har møtt på visninger har vært imøtekommende, tilgjengelige og hatt god kunnskap om boligene de selger. Megleren jeg kjøpte av var tilgjengelig og hyggelig. Så alt i alt bare gode opplevelser.

Karrierevei fram til der du er i dag? Bachelor i eiendomsmegling ved BI Oslo. Under studietiden så jobbet jeg som møbelselger på Skeidar, så da fikk jeg testet salgsyrket litt. Videre startet jeg som medhjelper i DNB Eiendom Nedre Eiker i 2017, før jeg begynte som fullmektig der i 2018 etter endt studie. Der jobbet jeg i 3 år frem til 2021, før jeg begynte i Eiendomsmegler 1 Drammen.

Ved siden av har jeg vært engasjert i NEF Ung fra 2021-2023.
I 2024 er jeg nyvalg leder i lokalforeningen NEF Telemark, Vestfold og Buskerud (TVB).

Hva er det viktigste eiendomsmegleren bidrar med i bolighandelen? En trygg handel. Meglere gir trygghet på så mange måter. Alt fra trygghet for at handleren gjøres på en riktig mtp. godkjenninger, regulering, servitutter, mm. Videre gir megler trygghet til selger som skal selge det dyreste de eier, ved å veilede kunden på en riktig måte så de får et best mulig salg. Megler gir også trygghet til en kjøper ved å kunne svare på alle spørsmål rundt boligen og gi en god veiledning.

Hvordan vil eiendomsmegling utvikle seg i de neste ti årene? Det er et godt spørsmål. Det er jo alltids påstander om at megleren kan digitaliseres og er et unødvendig ledd. Men jeg tror absolutt ikke at dette kommer til å skje. Jeg ser hvor mye ekstra trygghet og kvalitet vi tilføyer en salgsprosess, noe som jeg aldri tror en data kan erstatte. Så jeg tror egentlig meglingen vil være ganske lik, med kanskje noen nye verktøy innenfor digital markedsføring.

Hva er den største utfordringen til bransjen? Det mest konkrete å si her blir vel hemmelige bud. Det er en ekstremt uting og synd at det er så vanskelig å regulere.

Hva kan gjøres for å bedre eiendomsmeglerens omdømme? Jeg tror det er opp til hver enkelt av oss. Gi hver kunde et godt inntrykk av deg som megler – for hver av oss representerer hele bransjen. Men samtidig tror jeg at det i alle finansyrker, og spesielt hvor det er involvert høyere lønninger, alltid vil være noen som har noe negativt å si. Jeg tror ikke alle forstår hvor mye arbeid som ligger bak hver lønning. Så eventuelt skape med forståelse for hvor mye arbeid vi legger ned.

Hvordan vil boligmarkedet utvikle seg framover? Jeg tror og håper vi går mot en lysere tid i boligmarkedet nå. Folk ser at renta trolig ikke øker noe mer, som igjen gir en større forutsigbarhet for egen økonomi. Videre medfører dette igjen at media ikke skriver like mye negativt om boligmarkedet – som igjen skaper mer positivitet ute hos kundene. Media er en stor påvirkning til hvordan markedet utvikler seg.


Eiendomsmegleren er bransjemagasinet til Norges Eiendomsmeglerforbund og gis ut 5 ganger i året. Les siste og tidligere utgaver av Eiendomsmegleren her.

Del artikkel