strøm_lampe

Husk å meld flytting til strømleverandør

Nye regler gjør at du nå må melde fra til strømselskapet før du flytter.

På grunn av innføringen av en ny felles datahub for hele energibransjen (Elhub), blir det også innført noen nye regler du må forholde deg til når du skal flytte.

De nye reglene innebærer at du fra nå av alltid må du ta kontakt med strømleverandøren når du skal melde flytting. Du kan altså ikke lenger melde flytting til nettselskapet ditt. I tillegg må du melde utflytting fra din gamle adresse i forkant av at du flytter. Du kan altså ikke lenger melde utflytting tilbake i tid, skriver Norgesenergi i en informasjon på sine nettsider.

Kan få økonomiske konsekvenser

Tidligere har det vært vanligst om å melde fra om utflytting etter man har flyttet ut fra sin gamle bolig, men med de nye reglene kan det få økonomiske konsekvenser om du ikke melder utflytting i forkant. Det du da kan risikere er å måtte betale for strømmen i din gamle bolig helt til ny eier bestiller strøm.

Regelen gjelder imidlertid kun for utflytting – og ikke innflytting. Har du glemt å bestille strøm til din nye bolig før du flyttet inn, kan du fremdeles registrere innflyttingsdato tilbake i tid når du bestiller.

Del artikkel