penger-pexels-photo

Foreslår å sikre innskudd hos bank tilnyttet klientkonto ved overdragelse av fast eiendom

Banklovkommisjonen foreslår å sikre innskudd hos bank tilknyttet klientkonto ved overdragelse av fast eiendom (private boliger) i sin helhet i inntil 12 måneder.

Banklovkommisjonen forslag om å sikre klientkonto bedre var en del av utredningen nr. 30, NOU 2016: 23 «Innskuddsgaranti og krisehåndtering i banksektoren» som ble overlevert Finansdepartementet forrige uke.

I tråd med Oppgjørsutvalget

Norges Eiendomsmeglerforbund deltok tidligere i år i en arbeidsgruppe nedsatt av Finanstilsynet som hadde som mandat å vurdere behovet for endringer i reglene om oppgjør av eiendomshandler gjennom eiendomsmegler.

Det var unison enighet i Oppgjørsutvalget om at unntak fra den nye innskuddsgarantien i bolighandelen vil vesentlig redusere risikoen for tap av klientmidler ved insolvens i en bank. Forslaget fra Banklovkommisjonen er i tråd med innstilling de fikk oversendt fra Oppgjørsutvalget.

– Dette er helt i tråd med vårt ønske. I arbeidet i Oppgjørsutvalget hadde vi stor glede av våre danske og svenske søsterorganisasjoner som bidro aktivt til å dokumentere egne lands praksis overfor oppgjørsutvalget, og dermed satte oss på spor av riktig argumentasjon. Når håper vi at Banklovkommisjonens forslag til lovregulering blir tatt til følge av departementet, og til slutt vedtatt av Stortinget, sier administrerende direktør i Norges Eiendomsmeglerforbund Carl O. Geving.

Les også innlegg fra representantene i Oppgjørsutvalgets her.

 

Del artikkel