bolig_hus_bodø

– Den sterke boligprisveksten er historie

Boligprisene i Norge falt i gjennomsnitt med med 0,4 prosent i oktober.

Boligprisene er nå 7 prosent høyere enn for ett år siden, viser fersk statistikk fra Finn.no, Eiendom Norge og Eiendomsverdi.

– Ved utgangen av pandemien og inngangen til en periode med stigende renter tror vi at den sterke boligprisveksten er historie. Oslo går foran, og har nå den svakest prisveksten av alle de store byene. Boligmarkedet er velfungerende, men etterspørselen nærmer seg mer normale nivåer og husholdningens låneopptak vil gradvis bli begrenset av høyere renter og utlånsregulering. Alt ligger nå til rette for en svakere prisvekst i årene som kommer. Dette er gode nyheter særlig for førstegangskjøpere som vil oppleve noe mindre konkurranse i boligmarkedet, sier administrerende direktør i Norges Eiendomsmeglerforbund Carl O. Geving.

Gjennomsnittsprisen for en bolig i Norge var 4 247 937 kr i oktober 2021.

Stor aktivitet

I oktober ble det solgt 8.682 boliger i Norge, noe som er 13,6 prosent færre enn i tilsvarende måned i 2020.

Så langt i år er det solgt 89.823 boliger i Norge, noe som er 2,7 prosent flere enn i samme periode i 2020.

Det tok i gjennomsnitt 33 dager å selge en bolig i oktober 2021, noe som to dager raskere enn i september. Kortest salgstid hadde Bodø m/Fauske med 17 dager og lengst salgstid hadde Kristiansand m/omegn med 41 dager.

Bodø sterkest siste år

Sterkest sesongkorrigert prisutvikling i oktober hadde Bodø m/Fauske og Trondheim med en oppgang på 1,1 prosent. Svakest sesongkorrigert prisutvikling hadde Stavanger m/omegn med en sesongkorrigert nedgang på 1,1 prosent.

Sterkest utvikling de siste 12 måneder hadde Bodø/m Fauske med en oppgang på 14,9 prosent etterfulgt av Trondheim og Tønsberg m/Færder med 10,3 og 10,2 prosent.

Ålesund m/omegn hadde den svakeste utviklingen de siste 12 månedene med en oppgang på 4,8 prosent etterfulgt av Oslo med en 12 måneders vekst på 5,5 prosent.

Del artikkel