Kurt Buck: Om markedsføring av digital annonsering

Styreleder i Norges Eiendomsmeglerforbund Kurt F. Buck advarer mot markedsføring av digital annonsering som ikke gir forbrukerne et godt nok bilde av hva de kjøper.

Av: Kurt F. Buck, styreleder i Norges Eiendomsmeglerforbund

KURTS KOMMENTAR: Med digital annonsering har bransjen utviklet avanserte produkter som ingen andre har. Dette er positiv innovasjon som bransjen trenger og som gir kundene effektiv markedsføring av boligen. Mange av produktene er så avansert at vi kan ha problem med å forklare kundene hvordan de virker. I tillegg brukes et språk for å beskrive produktene som er ukjent for folk flest. Algoritmer, big data, geotracking, osv.

Smører på

Når kundene uansett ikke forstår hva man snakker om, kan man fristes til å smøre litt tjukkere på. Kanskje litt tjukkere enn det objektivt sett er belegg for? Man ser eksempler på markedsføring av disse digitale produktene på Facebook, i content marketing og andre steder, hvor ord som raskest, best, flest og størst brukes. Det går fort inflasjon i superlativer og lovnader, når vi konkurrerer om kundenes gunst.

Gi forbrukerne en god forståelse

Bransjens digitale annonsepakker er blant de beste i verden. Vi er helt i førersetet når det gjelder utvikling av slike produkter, og vi vet det blir lagt merke til ute i verden. La oss markedsføre og selge inn disse produktene på en måte som gir forbrukerne god forståelse av hva de kjøper, uten at vi tråkker over streken.

Les også: Kurt Buck: – Jeg elsker innovasjon

Print Friendly, PDF & Email

NEF på kartet

Kontakt oss

Norges Eiendomsmeglerforbund
Apotekergata 10
0180 Oslo

Telefon: 22 54 20 80
E-post: firmapost@nef.no
Ansatte: Se ansatte i NEF
Pressekontakter: Se oversikt

RSS Ledige stillinger

  • En feil oppstod, som antagelig betyr at strømmen er nede. Prøv igjen senere.

Viktig når du redigerer profilen:

Her kan du deler av profilen din og legge til informasjon om deg. Du kan også endre passord for innlogging til Min NEF.

Her er noen små kommentarer knyttet til feltene:

Bilde: Last opp for å vises på "Finn eiendomsmegler" på NEFs forbrukersider.

Vises på Finn eiendomsmegler: Kryss av her for at du vises i eiendomsmegleroversikten for bolig/fritidsboliger på NEFs forbrukersider. (Vil være aktuelt for de fleste, men kanskje ikke for de som kun jobber administrativt, med oppgjør eller med næring.

Tittel: Velg en av våre forhåndsutfylte, eller velg "Annet" for å skrive inn egen tittel.
NB: Du skriver inn tittelen i linjen under der det står "Annet". Husk "MNEF" til slutt!

Profilsidelink: Legg inn lenken til din kontakt-/profilside hos din arbeidsgiver. Denne lenken vil vises i "Finn eiendomsmegler" på NEFs forbrukersider, slik at forbrukere kan lese mer om deg.

Andre endringer gjøres av NEF sekretariat. Send oss en epost: firmapost@nef.no