Hus - Bergen - unsplash

Sterk boligprisutvikling

Boligprisene i Norge overrasket mange med å stige i gjennomsnitt med 3,4 prosent i januar.

Korrigert for sesongvariasjoner steg boligprisene med 0,7 prosent, viser tall fra Eiendomsverdi, Eiendom Norge og Finn.no.

Den sterke prisutviklingen og det høye antallet omsetninger i januar vitner om et robust bruktboligmarked. Markedet har lenge vært selektivt og sammensetningen av kjøpere har endret seg noe som følge av høy rentebelastning, men etterspørselen har nå tatt seg opp og slår ut i kraftig prisutvikling i byer som Bergen, Stavanger og Oslo hvor tilbudssiden er moderat, sier administrerende direktør i Norges Eiendomsmeglerforbund, Carl O. Geving.

I januar ble det solgt 6.757 boliger i Norge, noe som er 2,2 prosent færre enn tilsvarende måned i 2023.

I januar ble det lagt ut 5.876 boliger for salg i Norge, noe som er 5,8 prosent færre enn i samme måned i 2023.

Det tok i gjennomsnitt 67 dager å selge en bolig i januar opp fra 62 dager i desember.

Etter to år med rekordlavt salg av nye boliger ferdigstilles det nå få nye boliger. Dermed frigjøres få brukte boliger i markedet, noe som tilsier mer press i bruktmarkedet etter hvert som boligforsyningen ikke dekker boligbehovet i en voksende befolkning. Med utsikter til høyere lønnsvekst, lavere inflasjon og lavere renter vil markedet for brukte boliger kunne overraske på oppsiden i første halvår, sier administrerende direktør i Norges Eiendomsmeglerforbund, Carl O. Geving.

Del artikkel