– Boligprisutvikling som forventet

Boligprisene i Norge steg i gjennomsnitt med 0,3 prosent i april 2022.

Boligmarkedet utvikler seg som forventet med mer moderate omsetningsvolumer enn under pandemien og med en mer moderat prisutvikling enn i første kvartal. Den relativt svakere utviklingen i Oslopriser er et tegn på avkjøling, sier administrerende direktør i Norges Eiendomsmeglerforbund Carl O. Geving

I april ble det solgt 7.707 boliger i Norge, noe som er 18,8 prosent færre enn tilsvarende måned i 2021, viser tall fra Finn.no, Eiendomsverdi og Eiendom Norge.

Så langt i år er det solgt 28.383 boliger i Norge. Det er 15,2 prosent færre enn samme periode i fjor. I april ble det lagt ut 8.399 boliger for salg i Norge, noe som er 23,8 prosent færre enn i samme måned i 2021. Så langt i år er det lagt ut 30.960 boliger for salg. Det er 11,9 prosent færre enn i samme periode i fjor.

Mye av denne nedgangen skyldes trolig at hele påskeferien falt i april i år, og at det i 2021 var et rekordår i antall omsetninger og boliger lagt ut for salg.

Det tok i gjennomsnitt 29 dager å selge en bolig i mars, ned fra 30 dager i mars.

Framover forventer vi at høyere inflasjon og høyere rentekostnader vil bite på boligprisene, sier administrerende direktør i Norges Eiendomsmeglerforbund Carl O. Geving

Sterkest 12 måneders vekst har Bodø/m Fauske med en oppgang på 11,6 prosent etterfulgt av Tønsberg m/Færder med 10,8 prosent. Oslo hadde den svakeste utviklingen i 12 måneders veksten med en oppgang på 4,6 prosent.

Print Friendly, PDF & Email

NEF på kartet

Kontakt oss

Norges Eiendomsmeglerforbund
Apotekergata 10
0180 Oslo

Telefon: 22 54 20 80
E-post: firmapost@nef.no
Ansatte: Se ansatte i NEF
Pressekontakter: Se oversikt

RSS Ledige stillinger

  • En feil oppstod, som antagelig betyr at strømmen er nede. Prøv igjen senere.

Viktig når du redigerer profilen:

Her kan du deler av profilen din og legge til informasjon om deg. Du kan også endre passord for innlogging til Min NEF.

Her er noen små kommentarer knyttet til feltene:

Bilde: Last opp for å vises på "Finn eiendomsmegler" på NEFs forbrukersider.

Vises på Finn eiendomsmegler: Kryss av her for at du vises i eiendomsmegleroversikten for bolig/fritidsboliger på NEFs forbrukersider. (Vil være aktuelt for de fleste, men kanskje ikke for de som kun jobber administrativt, med oppgjør eller med næring.

Tittel: Velg en av våre forhåndsutfylte, eller velg "Annet" for å skrive inn egen tittel.
NB: Du skriver inn tittelen i linjen under der det står "Annet". Husk "MNEF" til slutt!

Profilsidelink: Legg inn lenken til din kontakt-/profilside hos din arbeidsgiver. Denne lenken vil vises i "Finn eiendomsmegler" på NEFs forbrukersider, slik at forbrukere kan lese mer om deg.

Andre endringer gjøres av NEF sekretariat. Send oss en epost: firmapost@nef.no