boligmappa_logo_navn

Korona-tiltak: Boligmappa blir gratis for alle eiendomsmeglerforetak

NEF og Eiendom Norge anbefaler å droppe fysiske kontraktsmøter. Overlevering av dokumentasjon kan derfor bli vanskelig for en del i situasjonen vi nå står i. Boligmappa har derfor besluttet å tilby gratis lisenser til alle eiendomsmeglerforetak, så lenge denne situasjonen pågår.

– Vi ser at digitale løsninger for kommunikasjon og overlevering kan spille en viktig rolle når fysiske møter ikke lenger er mulig. Vi synes derfor det er godt å kunne bidra til å gjøre den nye hverdagen litt enklere, sier Eirik Vigeland, markeds- og kommunikasjonssjef i Boligmappa.

Slik fungerer Boligmappa:

  • Boligmappa er boligens servicehefte. Her samles hele historikken til boligen. Elektrikere, rørleggere, takstmenn, eiendomsmeglere og andre sender inn dokumentasjon på utført arbeid.
  • Boligmappa.no er en plattform for alle som eier egen bolig. Boligmappa er koblet til matrikkelen og følger eiendommen automatisk ved et salg. For boligeiere er Boligmappa gratis og har trygg innlogging med BankID.
  • Som eiendomsmegler kan man sende all dokumentasjon til kjøper og selger iBoligmappa, slik som kontrakt, salgsoppgave, infoskriv, kommunal informasjon, erklæring/servitutter osv.
  • Du kan laste opp dokumentasjon til selve boligmappa (som er koblet til matrikkel og følger eiendommen). I tillegg kan du laste opp til et personlig område, tilgjengelig kun for henholdsvis kjøper eller selger. Noe dokumentasjon ønsker man at skal følge eiendommen, mens noe er personlig/av mer sensitiv karakter, og det kan da gjøres kun tilgjengelig for person (koblet til personnummer og tilgjengelig gjennom BankID). 

Gode grunner til å bruke Boligmappa:

  • Du legger igjen «visittkortet» direkte i Boligmappa. Dette er lagret på matrikkel, og det blir tydelig for alle fremtidige eiere at du har solgt denne boligen.
  • Permer, mailer og innloggingsdetaljer blir borte med tiden. I Boligmappa er all dokumentasjon trygt lagret, for alltid tilgjengelig gjennom BankID. Det er god kundeservice.
  • Foretaket blir promotert inne i Boligmappa under «Boligens fagfolk».
  • Synlighet i kartet «Finn fagfolk».
  • Over 3600 virksomheter bruker Boligmappa i dag til å dokumentere arbeidet sitt. Boligmappa anbefales av aktører som Forbrukerrådet, Huseiernes Landsforbund og Norges Eiendomsmeglerforbund.

– Det er gratis å komme i gang og ingen bindingstid, så alle som ønsker kan slutte å bruke Boligmappa når epidemien er over, fortsetter Vigeland. – Samtidig får vi gode tilbakemeldinger, og forhåpentligvis blir gevinsten ved å dokumentere direkte på matrikkel synlig når man kommer i gang, både for megler, kjøper og selger.

Ta kontakt på eirik@boligmappa.no for å komme i gang!

Del artikkel