Korona-tiltak: Boligmappa blir gratis for alle eiendomsmeglerforetak

NEF og Eiendom Norge anbefaler å droppe fysiske kontraktsmøter. Overlevering av dokumentasjon kan derfor bli vanskelig for en del i situasjonen vi nå står i. Boligmappa har derfor besluttet å tilby gratis lisenser til alle eiendomsmeglerforetak, så lenge denne situasjonen pågår.

– Vi ser at digitale løsninger for kommunikasjon og overlevering kan spille en viktig rolle når fysiske møter ikke lenger er mulig. Vi synes derfor det er godt å kunne bidra til å gjøre den nye hverdagen litt enklere, sier Eirik Vigeland, markeds- og kommunikasjonssjef i Boligmappa.

Slik fungerer Boligmappa:

  • Boligmappa er boligens servicehefte. Her samles hele historikken til boligen. Elektrikere, rørleggere, takstmenn, eiendomsmeglere og andre sender inn dokumentasjon på utført arbeid.
  • Boligmappa.no er en plattform for alle som eier egen bolig. Boligmappa er koblet til matrikkelen og følger eiendommen automatisk ved et salg. For boligeiere er Boligmappa gratis og har trygg innlogging med BankID.
  • Som eiendomsmegler kan man sende all dokumentasjon til kjøper og selger iBoligmappa, slik som kontrakt, salgsoppgave, infoskriv, kommunal informasjon, erklæring/servitutter osv.
  • Du kan laste opp dokumentasjon til selve boligmappa (som er koblet til matrikkel og følger eiendommen). I tillegg kan du laste opp til et personlig område, tilgjengelig kun for henholdsvis kjøper eller selger. Noe dokumentasjon ønsker man at skal følge eiendommen, mens noe er personlig/av mer sensitiv karakter, og det kan da gjøres kun tilgjengelig for person (koblet til personnummer og tilgjengelig gjennom BankID). 

Gode grunner til å bruke Boligmappa:

  • Du legger igjen «visittkortet» direkte i Boligmappa. Dette er lagret på matrikkel, og det blir tydelig for alle fremtidige eiere at du har solgt denne boligen.
  • Permer, mailer og innloggingsdetaljer blir borte med tiden. I Boligmappa er all dokumentasjon trygt lagret, for alltid tilgjengelig gjennom BankID. Det er god kundeservice.
  • Foretaket blir promotert inne i Boligmappa under «Boligens fagfolk».
  • Synlighet i kartet «Finn fagfolk».
  • Over 3600 virksomheter bruker Boligmappa i dag til å dokumentere arbeidet sitt. Boligmappa anbefales av aktører som Forbrukerrådet, Huseiernes Landsforbund og Norges Eiendomsmeglerforbund.

– Det er gratis å komme i gang og ingen bindingstid, så alle som ønsker kan slutte å bruke Boligmappa når epidemien er over, fortsetter Vigeland. – Samtidig får vi gode tilbakemeldinger, og forhåpentligvis blir gevinsten ved å dokumentere direkte på matrikkel synlig når man kommer i gang, både for megler, kjøper og selger.

Ta kontakt på eirik@boligmappa.no for å komme i gang!

Print Friendly, PDF & Email

NEF på kartet

Kontakt oss

Norges Eiendomsmeglerforbund
Apotekergata 10
0180 Oslo

Telefon: 22 54 20 80
E-post: firmapost@nef.no
Ansatte: Se ansatte i NEF
Pressekontakter: Se oversikt

RSS Ledige stillinger

  • En feil oppstod, som antagelig betyr at strømmen er nede. Prøv igjen senere.

Viktig når du redigerer profilen:

Her kan du deler av profilen din og legge til informasjon om deg. Du kan også endre passord for innlogging til Min NEF.

Her er noen små kommentarer knyttet til feltene:

Bilde: Last opp for å vises på "Finn eiendomsmegler" på NEFs forbrukersider.

Vises på Finn eiendomsmegler: Kryss av her for at du vises i eiendomsmegleroversikten for bolig/fritidsboliger på NEFs forbrukersider. (Vil være aktuelt for de fleste, men kanskje ikke for de som kun jobber administrativt, med oppgjør eller med næring.

Tittel: Velg en av våre forhåndsutfylte, eller velg "Annet" for å skrive inn egen tittel.
NB: Du skriver inn tittelen i linjen under der det står "Annet". Husk "MNEF" til slutt!

Profilsidelink: Legg inn lenken til din kontakt-/profilside hos din arbeidsgiver. Denne lenken vil vises i "Finn eiendomsmegler" på NEFs forbrukersider, slik at forbrukere kan lese mer om deg.

Andre endringer gjøres av NEF sekretariat. Send oss en epost: firmapost@nef.no