hytte-vinter

Trysil topper hyttesalget

Trysil topper statistikken for omsetninger av hytter i 2017.

Ny statistikk fra Statistisk sentralbyrå viser at det var hele 388 omsetninger av fritidsboliger i hedmarkskommunen i fjor. Etter Trysil følger Hol i Buskerud og Ringsaker i Hedmark.

Trysil topper nesten også statistikken over antallet hytter med 6 645 – bare slått av Ringsaker som har 7 108 hytter.

Statistikken fra SSB viser videre at det i fjor ble ble igangsatt bygging av 7 500 nye hytter, mens det ble omsatt 13 700 fritidsboliger.

Det er nå over 430 000 fritidsbygninger i Norge. I tillegg kommer nesten 33 000 helårsboliger og våningshus benyttet som fritidsbolig.

Les: Dette skal du se etter når du kjøper hytte på fjellet

Få kommuner med mange omsetninger

Det er relativt få kommuner i Norge hvor det omsettes mange fritidsboliger. I 2017 var det 25 kommuner som hadde over 100 omsetninger av fritidsboliger. Omsetningene i disse 25 kommunene summerte seg til 4 200 hytter med samlet kjøpesum på 9,9 milliarder kroner.

Tettest på Hvaler

Svært mange hytter befinner seg nær de store befolkningssentra i landet. Om man regner hytter per kvadratkilometer er det de arealmessig små kommunene langs kysten som kommer på topp. Hvaler kommune i Østfold ligger på topp med over 48 hytter per kvadratkilometer. Etterfulgt av Frogn og Færder, i henholdsvis Akershus og Vestfold med 34 og 33 hytter per kvadratkilometer, skriver SSB i sin pressemelding.

Les også: Slik leier du ut hytte skattefritt

Del artikkel