Transparente boligkjøp

  • Av: Redaksjonen
  • 10. mars 2018
  • Nyheter

Boligmappa er nå inkludert i Eiendomsmeglerpakka i Ambita Infoland.

Av: Eirik Vigeland, markedssjef i Boligmappa

 

600.000 boliger har nå en boligmappe med dokumentasjon fra håndverkere og boligeiere. Garantier, samsvarserklæringer og informasjon fra håndverkere som har jobbet på eiendommen. Til sammen blir dette oppdaterte «servicehefter» på nært 25 % av alle boliger i Norge. God teknisk dokumentasjon på boliger øker transparensen mellom kjøper og selger. Det gir trygge boligkjøpere.
Boligmappa er serviceheftet til alle bygg og boliger i Norge. Tjenesten er gratis for alle boligeiere.

Øker kvaliteten

– Dokumentasjonen fra Boligmappa beriker og øker kvaliteten på meglerpakkene som bestilles i Infoland fra Ambita. Meglerne vil tidlig få innsikt i hvilke oppgraderinger som er utført, og kan på denne måten sikre at informasjonen om boligen som skal selges er så komplett som mulig. Det sier Stig W. Seljeseth, administrerende direktør i Ambita AS.

Boligmappa er koblet til matrikkelen, og innholdet i en boligmappe er tilgjengelig for tinglyst hjemmelshaver. Ved et salg vil ny eier overta boligmappa til eiendommen de flytter til. Det kan være nyttig å informere potensielle kjøpere om at eiendommen har en boligmappe, og at det finnes verdiøkende dokumentasjon fra kvalifiserte håndverkere.


Eventyrlig vekst

– Boligmappa har opplevd en eksponentiell vekst i brukere og bedrifter som sender inn dokumentasjon. Eirik Vigeland er markedssjef i Boligmappa. – For tiden sendes det inn 40.000 dokumenter i uka, og mer enn 700.000 boligeiere har nå aktiverte boligmapper.

3300 håndverkerbedrifter sender inn dokumentasjon på arbeid de utfører på eiendommene. Seks av de ti største boligbyggerne, slik som Mesterhus, Norgeshus og Boligpartner, bruker Boligmappa. Den klassiske boligpermen har blitt digital – all dokumentasjon til kunde sendes til eiendommens boligmappe.

Samsvarserklæringer og fargekoder

– Boligeier kan selv legge inn nyttig informasjon, slik som fargekoden på soverommet, kvitteringen på varmepumpa og kjøkkentegninga fra IKEA, fortsetter Vigeland. – Til sammen skapes gode «servicehefter» for bygg og boliger over hele landet. Økt transparens om boligens tekniske tilstand er godt nytt både for kjøper og selger.

– Det blir jo litt som å kjøpe bruktbil, sier Per-Christian Svendsen, daglig leder i Boligmappa. De fleste vil jo ha et oppdatert servicehefte, stempla av fagmann.

 

Boligmappa er en del av Ambita konsern. Ambita AS er heleid av Nærings- og fiskeridepartementet.

Artikkelen ble først publisert i Eiendomsmegleren 1 2018.

Print Friendly, PDF & Email

NEF på kartet

Kontakt oss

Norges Eiendomsmeglerforbund
Apotekergata 10
0180 Oslo

Telefon: 22 54 20 80
E-post: firmapost@nef.no
Ansatte: Se ansatte i NEF
Pressekontakter: Se oversikt

RSS Ledige stillinger

  • En feil oppstod, som antagelig betyr at strømmen er nede. Prøv igjen senere.

Viktig når du redigerer profilen:

Her kan du deler av profilen din og legge til informasjon om deg. Du kan også endre passord for innlogging til Min NEF.

Her er noen små kommentarer knyttet til feltene:

Bilde: Last opp for å vises på "Finn eiendomsmegler" på NEFs forbrukersider.

Vises på Finn eiendomsmegler: Kryss av her for at du vises i eiendomsmegleroversikten for bolig/fritidsboliger på NEFs forbrukersider. (Vil være aktuelt for de fleste, men kanskje ikke for de som kun jobber administrativt, med oppgjør eller med næring.

Tittel: Velg en av våre forhåndsutfylte, eller velg "Annet" for å skrive inn egen tittel.
NB: Du skriver inn tittelen i linjen under der det står "Annet". Husk "MNEF" til slutt!

Profilsidelink: Legg inn lenken til din kontakt-/profilside hos din arbeidsgiver. Denne lenken vil vises i "Finn eiendomsmegler" på NEFs forbrukersider, slik at forbrukere kan lese mer om deg.

Andre endringer gjøres av NEF sekretariat. Send oss en epost: firmapost@nef.no