Boligpriser febuar

– Sterk prisvekst til tross for høyt rentenivå

Boligprisene i Norge steg i gjennomsnitt med 1,4 prosent i februar 2024.

Statistikken fra Eiendomsverdi, Finn.no og Eiendom Norge, viser at boligprisene korrigert for sesongvariasjoner, steg med 0,7 prosent i februar måned. Videre viser tallene at boligprisene i Norge så langt i 2024 har steget med 4,9 prosent.

– Dagens statistikk bekrefter at forbrukerne har høy tillit til boligmarkedet. Etter at styringsrenten trolig toppet ut før jul registrerer vi en gradvis endring fra kjøpers til selgers marked. Den underliggende boligetterspørselen er sterk etter to år med høy befolkningsvekst og lav boligbygging. Dette slår særlig ut i pressområder hvor det er flere interessenter per bolig for salg, og forklarer hvorfor prisutviklingen er sterk til tross for dagens høye rentenivå, sier administrerende direktør i Norges Eiendomsmeglerforbund, Carl O. Geving.

– Den dype krisen i byggebransjen bekymrer oss fordi den innvarsler en veldig svak tilbudsside med større svingninger enn ønskelig i boligmarkedet. Dette er et resultat av økonomiske konjunkturer i kombinasjon med en for passiv boligpolitikk. Prognoser indikerer at vi kan få en cocktail av reallønnsvekst, betydelige rentekutt, befolkningsvekst og boligmangel de neste par årene, som vil utløse sterk prisoppgang, sier administrerende direktør i Norges Eiendomsmeglerforbund, Carl O. Geving.

Høyt volum

I februar ble det solgt 6.899 boliger i Norge, noe som er 1,9 prosent flere enn tilsvarende måned i 2023.

I februar ble det lagt ut 6.858 boliger for salg i Norge, noe som er 2,7 prosent flere enn i samme måned i 2023.

Det tok i gjennomsnitt 65 dager å selge en bolig i februar ned fra 67 dager i januar. Kortest salgstid hadde Oslo og Stavanger m/omegn med 31 dager. Lengst salgstid hadde Hamar m/Stange med 112 dager.

Del artikkel