Sommerhytte

Prisvekst på sommerhytter

Det har vært en sterk vekst i prisene på typiske sommerhytter det siste året.

Ny statistikk viser at prisene for fritidsboliger ved sjøen stiger for fjerde år på rad og at de i løpet av det siste året har steget med 8,5 prosent. Den typiske sjøhytten koster nå i snitt kroner 2 426 181 kroner, skriver Eiendom Norge i en pressemelding.

Økning i volum

I løpet av det siste året ble det solgt 2.280 sjøhytter, en oppgang på 1,8 prosent fra året før og en rekordomsetning av denne type fritidsboliger. I mai og juni 2017 ble det solgt 644 sjøhytter, noe som er tilnærmet likt som i tilsvarende periode i fjor. Tradisjonelle sjøhyttekommuner som Hvaler, Larvik og Kragerø har hatt flest salg, noe som er naturlig når dette også er blant regionene med størst utbud av hytter for salg.

I snitt tar det 91 dager å selge en fritidsbolig ved sjøen. Det er en nedgang på 14 dager fra samme periode året før. Raskest gikk det å selge fritidsbolig på Nøtterøy med et snitt på 13 dager. Tregest gikk det i Egersund med et snitt på 196 dager.

Les også: Sjekkliste for hyttekjøp – dette skal du se etter

Dyrest i Tvedestrand

I det siste året har Tvedestrand vært landets dyreste sjøhyttekommune. En gjennomsnittlig fritidsbolig i Tvedestrand koster kr. 5.282.059,-. Deretter følger Nøtterøy og Asker på henholdsvis kr. 4.978.000,- og kr. 4.850.000,-. I snitt ble hyttene som ble omsatt sist år solgt 0,2 prosent over prisantydning.

Del artikkel