Norges Eiendomsmeglerforbund sitt  Landsmøte i Kristiansand 12 mai 2022

Nekrolog: Øivind A. Tandberg

Øivind Andreas Tandberg, født 7.1.1967, død 3.10.2023

Øivind Andreas Tandberg var gjennom mange år en svært sentral person for en hel yrkesgruppe. Budskapet om hans alt for tidlige bortgang er mottatt med stor sorg av eiendomsmeglere over hele landet.

Øivinds store engasjement for eiendomsmeglingsprofesjonen har spilt en betydelig rolle for bransjens utvikling og omdømme.

Øivind tok eiendomsmeglereksamen i 1989 og deretter høyskolekandidatstudiet på Handelshøyskolen BI. Han begynte å arbeide med eiendomsmegling i 1990 og hadde ulike posisjoner både i Oslo og på Ringerike frem til 2002.

Øivind var sterkt engasjert i Norges Eiendomsmeglerforbund (NEF), både lokalt og sentralt. Han var studieleder i Telemark, Vestfold og Buskerud Eiendomsmeglerforening et par år før han i 2001 ble valgt inn som nestformann i NEF. Derfra var veien kort til toppen. Øivind ble valgt til formann i NEF i 2002 og innehadde dette vervet i hele seks år, til 2008.

I sin formannsperiode var Øivind blant annet medlem av lovutvalget som utredet ny eiendomsmeglingslov i NOU 2006: 1. Øivind var svært sentral i dette arbeidet. Det viktigste for Øivind var å styrke profesjonens og bransjens anseelse. Som NEFs representant kjempet han gjennom kompetansekrav for eiendomsmeglere. Den nye loven som trådte i kraft i 2008 markerte et veiskille i norsk eiendomsmegling. I dag må eiendomsmeglere ha bachelorutdanning i eiendomsmegling, jus og økonomi og to års fullmektigpraksis før de kan få tillatelse til å drive eiendomsmegling. Med dette har tilliten til eiendomsmeglernes kompetanse økt betydelig og bransjens omdømme er sterkt forbedret.  

De senere årene var Øivind daglig leder og innehaver av firmaet Natten Eiendom, som hovedsakelig har drevet med utvikling av fritidseiendommer. Men han ofret stadig mye tid til ideelt arbeid. I flere år fungerte han som revisor for NEF, og han ledet NEFs landsmøte med stø hånd i 2020 og 2022. Øivind var også engasjert som distriktsleder for Huseiernes Landsforbund i en årrekke, en rolle han brukte mye tid på. I tillegg hadde han tillitsverv som leder av Nordre Aker Høyre.

For sin innsats ble Øivind utnevnt til æresmedlem av Norges Eiendomsmeglerforbund under landsmøte i Ålesund i 2014, en anerkjennelse som kun et lite knippe av norske eiendomsmeglere har oppnådd siden forbundet ble stiftet i 1932.

Vi vil minnes Øivind som en markant tillitsmann, en fremragende fagmann og en god kollega. Han var en lun, vennlig og lavmælt person som ikke trengte å heve stemmen for å bli lyttet til. Han hadde et unikt overblikk og kunne se langsiktige konsekvenser i komplekse saker før andre. Han var en gentleman som fikk andre til å føle seg sett og verdsatt.

Øivind var stolt av sin familie med hans kjære Siri og barna Ola og Ingrid. Våre tanker går til dem.

Øivind vil bli sterkt savnet.

I takknemlighet,

På vegne av Norges Eiendomsmeglerforbund 

Randi Hollingen, styreleder

Carl O. Geving, administrerende direktør

Øivind Andreas Tandberg begraves fra Vestre Aker kirke onsdag 11. oktober kl. 12.00

Del artikkel