Fersk boligprisstatistikk: – Bedre enn fryktet

Boligprisstatistikken for mars måned viser en nedgang i både priser og omsetningsvolum, men den viser også at det har blitt solgt en god del boliger den siste måneden.

Boligprisene sank med 1,4 prosent i mars 2020. Korrigert for sesongvariasjoner sank prisene med 1,4 prosent, viser tallene fra Eiendomsverdi, Finn.no og Eiendom Norge.

Carl O. Geving FOTO: CF-Wesenberg@kolonihaven.

– Boligmarkedet og kredittmarkedet fungerer mye bedre enn man kunne frykte i en tid med mange permitterte og stor usikkerhet. En noe svakere prisutvikling er ikke bekymringsfullt så lenge hjulene går rundt og aktiviteten i markedet er god, sier administrerende direktør i Norges Eiendomsmeglerforbund Carl O. Geving.

Lavere omsetning i mars

I mars ble det solgt 6.679 boliger i Norge, noe som er 14,6 prosent færre enn i tilsvarende måned i 2019. Det ble lagt ut 8.659 boliger til salgs, noe som er 14,4 prosent færre enn i samme måned i 2019.

Omsetningsvolumet er lavere fordi det er færre som kan kjøpe og færre som vil selge, og denne tilstanden vil vedvare så lenge de strenge korona-tiltakene virker. Men vi tror ikke at markedet vil stoppe opp så lenge folk har behov for å bytte bolig og flertallet av befolkningen ikke opplever inntektsbortfall, sier administrerende direktør i Norges Eiendomsmeglerforbund Carl O. Geving.

Det tok i gjennomsnitt 51 dager å selge en bolig i mars 2020. Det er en nedgang fra 65 dager i februar. Raskest salgstid hadde Oslo med 20 dager og tregest salgstid hadde Ålesund m/omegn med 96 dager.

 Et normalt marked stilner inn mot påske, før det kommer et stort vårslipp av boliger i ukene etter påske. I år blir påsken spesiell. Palmesøndag er det planlagt 325 visninger i Oslo og 270 visninger i Viken. Det betyr at vi får et ualminnelig høyt aktivitetsnivå i påskeuken. Dette innvarsler samtidig at det trolig kommer et oppsving i boligtilbudet over påske, selv om vi ikke forventer normale omsetningsvolumer i ukene som kommer, sier administrerende direktør i Norges Eiendomsmeglerforbund Carl O. Geving.

Lavest nedgang i Fredrikstad/Sarpsborg

Sterkest sesongkorrigert prisutvikling i mars hadde Fredrikstad/Sarpsborg med nedgang på 0,3 prosent. Svakest sesongkorrigert prisutvikling hadde Romerike med en nedgang på 1,9 prosent.

– Undersøkelsen «meglerinnsikt» avdekker at eiendomsmeglernes markedsforventninger varierer sterkt mellom landsdeler. Meglerne i Rogaland, Sørlandet og Oslo er noe mer bekymret for utviklingen enn landet for øvrig, mens meglerne i Nordland og Østfold er minst bekymret for utviklingen, sier administrerende direktør i Norges Eiendomsmeglerforbund Carl O. Geving.

Print Friendly, PDF & Email

NEF på kartet

Kontakt oss

Norges Eiendomsmeglerforbund
Apotekergata 10
0180 Oslo

Telefon: 22 54 20 80
E-post: firmapost@nef.no
Ansatte: Se ansatte i NEF
Pressekontakter: Se oversikt

RSS Ledige stillinger

  • En feil oppstod, som antagelig betyr at strømmen er nede. Prøv igjen senere.

Viktig når du redigerer profilen:

Her kan du deler av profilen din og legge til informasjon om deg. Du kan også endre passord for innlogging til Min NEF.

Her er noen små kommentarer knyttet til feltene:

Bilde: Last opp for å vises på "Finn eiendomsmegler" på NEFs forbrukersider.

Vises på Finn eiendomsmegler: Kryss av her for at du vises i eiendomsmegleroversikten for bolig/fritidsboliger på NEFs forbrukersider. (Vil være aktuelt for de fleste, men kanskje ikke for de som kun jobber administrativt, med oppgjør eller med næring.

Tittel: Velg en av våre forhåndsutfylte, eller velg "Annet" for å skrive inn egen tittel.
NB: Du skriver inn tittelen i linjen under der det står "Annet". Husk "MNEF" til slutt!

Profilsidelink: Legg inn lenken til din kontakt-/profilside hos din arbeidsgiver. Denne lenken vil vises i "Finn eiendomsmegler" på NEFs forbrukersider, slik at forbrukere kan lese mer om deg.

Andre endringer gjøres av NEF sekretariat. Send oss en epost: firmapost@nef.no