LA hele

Dataene du trenger for å forstå markedet

Riktige data er avgjørende uansett hva du skal forstå eller beslutte. Eiendomsmarkedet er ikke noe unntak. Mengden tilgjengelige data og løsninger for å øke kvaliteten på beslutningene dine er flere enn du tror.

Av: Sesilie Halland, Geodata – Artikkelen ble først publisert i Eiendomsmegleren nr. 5 2020.

I Geodata er vi spesialister på stedfestede data – data om hvor ting er eller skjer. Alt skjer et sted, og i kombinasjon med verktøy og programvare kan du enkelt gjennomføre analyser i kartet som vil gi deg åpenbare konkurransefortrinn. Her tar vi for oss noe av det vi kan tilby.

Databutikken Geodata Online

Trenger du demografidata, data om eiendommer, butikker eller forretningsdata? Eller risikodata som forteller deg om det er stor fare for brann eller flom i det aktuelle området? Alle disse finner du i vår egen databutikk Geodata Online. Du kjøper enkelt tilgang og kan benytte dataene som du vil.

Location Analytics

Ønsker du å finne ut hvor det er best å starte et byggeprosjekt? Hvilke veier som går der, hvor langt det er til bussen, nærmeste kjøpesenter og vinmonopolet? Eller trenger du en løsning der du enkelt finner svarene på disse tingene (og mye mer) for det området der du skal selge boliger? Kanskje vil du vite noe om kjøpekraften i området?

Alt dette kan du få i en og samme løsning – Location Analytics. Location Analytics kan brukes til alle mulige slike enkle analyser og du trenger ikke noen spesiell bakgrunn eller kompetanse for å ta det i bruk.

GeoEiendom og matrikkelen

Har du behov for å enkelt sjekke all tilgjengelig informasjon om en eiendom? Da kan du få det du trenger gjennom GeoEiendom. GeoEiendom forenkler tilgang til nødvendig informasjon betydelig.

Opplysninger du tidligere måtte hente fra 4-5 aktører får du nå på ett sted, dvs. alt av eiendomsinformasjon fra Matrikkelen og Grunnboken. Den er så enkel å bruke at vi nesten kan kalle denne løsningen “Google for eiendomsinformasjon”.

Har du ikke behov for alt dette, men bare en kopi av selve matrikkelen? Den kan du også kjøpe hos oss.

3D for bedre innsikt og kommunikasjon

Når du skal ta beslutninger om utbygging eller endring vil du gjerne ha et best mulig bilde av hele området. Kart i 3D har nå blitt så bra at du kan bruke disse for å skjønne et område mye bedre. Hvor høy er bygningen egentlig, når er det sol og når er det skygge, hvor nært ligger motorveien? I tillegg til å bruke 3D for å bedre forstå selv, er det veldig nyttig for å kommunisere rundt et valgt område.  

Gjennom vår samarbeidspartner Ambita kan du enkelt tegne det område i kartet som du ønsker i 3D, for så å få tilsendt det aktuelle området som en 3D-scene. Der kan du leke rundt, zoome inn og ut og analysere området på en mye bedre måte enn i et vanlig kart. Scenen kan du se i en helt vanlig nettleser.

Faktaboks om Geodata:
Geodata er markedsledende i Norge på geografiske informasjonssystemer og tilhørende teknologi. Hos oss får du eksperter på å presentere, analysere og visualisere data i digitale kart.

Vi tilbyr programvaren du trenger, dataene du ikke har selv og kompetansen som må til for å bygge en løsning basert på geografisk informasjon. Vi er den norske distributøren av ArcGIS fra Esri, verdensledende programvare for geografiske informasjonssystemer. Mer om oss på www.geodata.no

Vil du snakke med oss om noen av løsningen vi presenterer over? Ta kontakt med Geirulv Storaker geirulv.storaker@geodata.no

Del artikkel