Cecilie_nytt – Kvadrat

Cecile Eide Knudsen blir ny juridisk direktør i Norges Eiendomsmeglerforbund

– Vi er svært tilfreds med at Cecilie Eide Knudsen har takket ja til å overta rollen som juridisk direktør i NEF. Cecilie er en stor faglig kapasitet med omfattende erfaring fra eiendomsmeglingsbransjen og dyp innsikt i praktisk eiendomsmegling. Med dette får vi en svært godt kvalifisert og høyt motivert leder av NEF juridisk. Cecilie har et stort engasjement for eiendomsmeglingsfaget og medlemmenes interesser, sier administrerende direktør i Norges Eiendomsmeglerforbund, Carl O. Geving

Cecilie har siden 2021 jobbet som advokat og juridisk rådgiver i NEF juridisk, men har over 15 års erfaring fra eiendomsmeglingsbransjen, bl.a. 10 år i Eiendomsmegler Krogsveen.

– Jeg skulle egentlig jobbe med EU- og konkurranserett, men tilfeldighetene gjorde at jeg begynte å jobbe med eiendomsmegling – og når man først har begynt, har man ikke lyst til å slutte!

Med sin erfaring vet Cecilie mye om hva som kreves for å være megler, og hun er tydelig på at meglerne gjør en utrolig viktig jobb.

– Trygg bolighandel er viktig for alle, og her gjør meglerne en veldig god jobb. Det har vært utrolig gøy å følge utviklingen og kompetanseløftet i bransjen siden ny lov trådte i kraft i 2008. Jeg opplever at meglerne er opptatt av å holde høyt faglig og etisk standard.

Cecilie er også tydelig på at meglerbransjen har en viktig samfunnsmessig rolle, en rolle som bransjen tar på alvor selv om ikke forutsetningene og verktøyene ikke nødvendigvis er på plass.

– Med tanke på de hjelpemidlene man har er det imponerende å se hvilket fokus det f.eks. er på antihvitvaskingsarbeid.

Det er ikke så lenge siden Cecilie var på innspillsmøte med statssekretær Tore Sandvik i Nærings- og fiskeridepartementet vedrørende arbeidet med større åpenhet om aksjeeiere. [link til sak]

– NEF skal fortsette å jobbe for at medlemmene og meglerne for øvrig får bedre forutsetninger for dette viktige arbeidet, sier hun videre.

Cecilie etterfølger Silje Nesteng Andresen som går til Finanstilsynet fra 1. mai, hvor hun får ansvar for å føre tilsyn med eiendomsmeglingsbransjen. Silje overtar rollen etter Arne Solberg som har blitt leder for seksjon for Eiendomsmegling og inkasso.

– Silje har gjort en fremragende jobb i Norges Eiendomsmeglerforbund, både som ansvarlig for NEFs kurs- og rådgivningsvirksomhet og som ansvarlig for NEFs regelverksarbeid. Jeg vil spesielt fremheve Siljes innsats i forbindelse med revisjon av eiendomsmeglingsloven og implementering av avhendingsloven. Silje har med sin store faglige kapasitet og evne til nytenkning vært helt sentralt i vårt arbeid for en tryggere bolighandel, med fokus på eiendomsmeglernes rolle som velkvalifiserte fagpersoner og uavhengige mellommenn. Vi ser fram til et godt samarbeid med Silje i hennes nye og viktige rolle i Finanstilsynet, sier administrerende direktør i Norges Eiendomsmeglerforbund, Carl O. Geving.

I tillegg til Cecilie består NEF juridisk nå av Halvor Eide som kommer fra HELP forsikring (vikar for Nina Hauge Bull), og fra 1. juni, Marie Klostereng Eid som i dag jobber i advokatfirmaet Svensson Nøkleby.

Del artikkel