Boligprisene: Forventet nedgang

Som forventet sank boligprisene i Norge i november.

I gjennomsnitt sank prisene på landsbasis med 0,6 prosent, viser tall fra Eiendomsverdi, Eiendom Norge og Finn.no.

Nedgangen var likevel noe mindre enn det pleier slik at de sessongkorrigerte prisene steg med 0,3 prosent.

Boligprisene er nå 6,6 prosent høyere enn for ett år siden.

Carl O. Geving (Foto. Jonas Karlsen)

Senhøsten i boligmarkedet er preget av høyere omsetningsvolumer enn normalt, samtidig er pristrenden svak og mer i tråd med forventningen for årstiden. Oslo som dro av gårde med en svært sterk prisvekst fra medio 2020 til primo 2021 har nå korrigert ned til en tolv måneders vekst på 4,1 prosent fra hele 15,6 prosent i mars 2021. Dette indikerer at boligprisene vil flate ut i året som kommer, sier administrerende direktør i Norges Eiendomsmeglerforbund Carl O. Geving.

Framover forventer vi et velfungerende boligmarked. Den uavklarte koronasituasjonen kan føre til en lavere rentebane og bidra til å opprettholde den relativt sterke etterspørselen etter boliger, sier Carl O. Geving videre.

Rekordomsetning

Statistikken viser videre at det i november ble solgt 8.508 boliger i Norge, noe som er 5,1 prosent flere enn i tilsvarende måned i 2020. Så langt i år er det solgt 98.453 boliger i Norge, noe som er 2,9 prosent flere enn i samme periode i 2020.

Det tok i gjennomsnitt 35 dager å selge en bolig i november 2021, noe som to dager mer enn i oktober. Kortest salgstid hadde Oslo og Drammen m/omegn med 21 dager og lengst salgstid hadde Kristiansand m/omegn med 51 dager.

Bodø sterkest siste år

Sterkest sesongkorrigert prisutvikling i november hadde Kristiansand med en oppgang på 1,7 prosent. Svakest sesongkorrigert prisutvikling hadde Tromsø med en sesongkorrigert nedgang på 0,5 prosent.

Sterkest utvikling de siste 12 måneder hadde Bodø/m Fauske med en oppgang på 13,2 prosent etterfulgt av Tønsberg m/Færder med 11,1 prosent.

Ålesund m/omegn hadde den svakeste utviklingen de siste 12 månedene med en oppgang på 3,5 prosent etterfulgt av Oslo med en 12 måneders vekst på 4,1 prosent.

Print Friendly, PDF & Email

NEF på kartet

Kontakt oss

Norges Eiendomsmeglerforbund
Apotekergata 10
0180 Oslo

Telefon: 22 54 20 80
E-post: [email protected]
Ansatte: Se ansatte i NEF
Pressekontakter: Se oversikt

Viktig når du redigerer profilen:

Her kan du deler av profilen din og legge til informasjon om deg. Du kan også endre passord for innlogging til Min NEF.

Her er noen små kommentarer knyttet til feltene:

Bilde: Last opp for å vises på "Finn eiendomsmegler" på NEFs forbrukersider.

Vises på Finn eiendomsmegler: Kryss av her for at du vises i eiendomsmegleroversikten for bolig/fritidsboliger på NEFs forbrukersider. (Vil være aktuelt for de fleste, men kanskje ikke for de som kun jobber administrativt, med oppgjør eller med næring.

Tittel: Velg en av våre forhåndsutfylte, eller velg "Annet" for å skrive inn egen tittel.
NB: Du skriver inn tittelen i linjen under der det står "Annet". Husk "MNEF" til slutt!

Profilsidelink: Legg inn lenken til din kontakt-/profilside hos din arbeidsgiver. Denne lenken vil vises i "Finn eiendomsmegler" på NEFs forbrukersider, slik at forbrukere kan lese mer om deg.

Andre endringer gjøres av NEF sekretariat. Send oss en epost: [email protected]