Bekymret for effekten av rentenedsettelsen

Norges Bank har i dag besluttet å senke styringsrenten til 1,0 prosent som er et historisk lavt nivå. Bakgrunnen er at utviklingen i norsk økonomi har vært litt svakere enn ventet og utsiktene fremover er noe svekket. Norges Eiendomsmeglerforbund vil knytte en kommentar til sentralbankens beslutning.

– Norges Eiendomsmeglerforbund er bekymret for at dagens rentenedsettelse vil bevege boligpris- og gjeldsutviklingen i motsatt retning av regjeringens boligstrategi som ble lagt frem sist mandag. Norge har hatt en eksepsjonell boligprisutvikling de siste 23 årene. Det lave rentenivået har utløst en sterk vekst i husholdningenes låneopptak, og vi har i dag et historisk høyt gjeldsnivå, sier administrerende direktør i Norges Eiendomsmeglerforbund Carl O. Geving.

– Så lenge kjøpekraften er god og det skapes forventninger om et vedvarende lavt rentenivå, kan vi forvente at mange fortsatt vil investere betydelig i boligmarkedet. I denne situasjonen håper vi at regjeringen går et skritt videre, og legger fram et forslag i høsten skattemelding som åpner for å fjerne fordelene ved investering i sekundærbolig. Det vil være et sterkt virkemiddel sett i sammenheng med tiltakene i boligstrategien, og kan motvirke negative effekter av den historisk lave styringsrenten, sier administrerende direktør i Norges Eiendomsmeglerforbund, Carl O. Geving.

Se også debatt på Dagsnytt atten her.

For ytterligere kommentarer kontakt: 

Carl O. Geving, administrerende direktør Norges Eiendomsmeglerforbund: 91582454

Svein Strømnes, kommunikasjonssjef Norges Eiendomsmeglerforbund: 93094191

Print Friendly, PDF & Email

NEF på kartet

Kontakt oss

Norges Eiendomsmeglerforbund
Apotekergata 10
0180 Oslo

Telefon: 22 54 20 80
E-post: firmapost@nef.no
Ansatte: Se ansatte i NEF
Pressekontakter: Se oversikt

RSS Ledige stillinger

  • En feil oppstod, som antagelig betyr at strømmen er nede. Prøv igjen senere.

Viktig når du redigerer profilen:

Her kan du deler av profilen din og legge til informasjon om deg. Du kan også endre passord for innlogging til Min NEF.

Her er noen små kommentarer knyttet til feltene:

Bilde: Last opp for å vises på "Finn eiendomsmegler" på NEFs forbrukersider.

Vises på Finn eiendomsmegler: Kryss av her for at du vises i eiendomsmegleroversikten for bolig/fritidsboliger på NEFs forbrukersider. (Vil være aktuelt for de fleste, men kanskje ikke for de som kun jobber administrativt, med oppgjør eller med næring.

Tittel: Velg en av våre forhåndsutfylte, eller velg "Annet" for å skrive inn egen tittel.
NB: Du skriver inn tittelen i linjen under der det står "Annet". Husk "MNEF" til slutt!

Profilsidelink: Legg inn lenken til din kontakt-/profilside hos din arbeidsgiver. Denne lenken vil vises i "Finn eiendomsmegler" på NEFs forbrukersider, slik at forbrukere kan lese mer om deg.

Andre endringer gjøres av NEF sekretariat. Send oss en epost: firmapost@nef.no